Thermale Avéne Cleanance linija: prekinite s aknama na nježan način

Thermale Avéne Cleanance linija: prekinite s aknama na nježan način

Thermale Avéne Cleanance linija: prekinite s aknama na nježan način
  • Objavljeno: Srijeda, 11.04.2018.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Riješi kviz na www. www.eau-thermale-avene.com.hr , ispitaj svoje znanje o njezi problematične kože sklone aknama i uz malo sreće osvoji neku od vrijednih nagrada.

Premda problemi s aknama često pogađaju i odraslu populaciju, Acnev ulgaris ipak smatramo primarno adolescentskim problemom. Riječ je o kroničnoj upalnoj dermatozi pilosebacealnog folikula koja se javlja u više od 85% mladih osoba. Premda se u zrelijoj dobi često nostalgično prisjećamo dana mladosti, pubertet je sve samo ne idilični životno razdoblje. Psihosocijalne i tjelesne promjene te divljanje hormona zahtjevni su sami po sebi, a kada se u to sve uključe i akne posljedice nisu isključivo estetske prirode; pojavljuju se nisko samopouzdanje, bijes, anksioznost, čak i depresija. Jedna od stvari koju također povezujemo s mlađim generacijama je Internet, koji nudi odgovore na sva pitanja, čak i ona vezana uz akne na koja bi puno bolje odgovorio ljekarnik ili dermatolog. Svjesni su toga i u Dermatološkim Laboratorijima Eau Thermale Avéne, pa je u tijeku #STOPAKNE kampanja tijekom koje su u svim bolje opskrbljenim ljekarnama proizvodi iz Cleanance linije dostupni po 30 posto nižim cijenama. Uz već tradicionalnu #STOPAKNE kampanju, ove godine na web-stranici Eau Thermale Avéne Hrvatska ispunjavanjem kviza o njezi problematične kože sklone uz malo znanja i sreće možete osvojiti neke od vrijednih nagrada.

Više na: www.eau-thermale-avene.com.hr

Adekvatna njega počinje čišćenjem

Pravilnai posebno prilagođena higijena je jedan od osnovnih preduvjeta za pobjedu nad aknama. Tu je riječ o proizvodima koji su posebno prilagođeni njezi problematične kože sklone aknama; urbane legende poput one da ćete prištiće pobijediti pastom za zube nikako nemojte isprobavati kod kuće. Cleanance linija za svakodnevnu higijenu kože nudi dva proizvoda: Cleanance gel za svakodnevno čišćenje masne i problematične kože lica i tijela te Cleanance micelarna voda za uklanjanje nečistoća i šminke s lica i očiju (uključujući i vodootpornu šminku) koju nije potrebno ispirati. Osim što čiste i osvježavaju, Cleanance gel i Cleanancemicelarna voda također i matiraju masnu i problematičnu kožu zahvaljujući djelovanju patentiranog sastojka Monolaurina, dok Avéne termalna voda umiruje kožu i ostavlja trenutni osjećaj ugode.

Važno: Iako je higijena jednako važna kao i njega, u tretmanu akni pretjerano korištenje agresivnih i neprilagođenih kozmetičkih sredstava za higijenu vrlo često dodatno pogoršava problem.

  • Cleanance gel za čišćenje 200 ml: 89 kn
  • Cleanancemicelarna voda 400 ml: 133 kn

Nije zlato sve što sja…

Masni sjaj jedan je od prepoznatljivih obilježja problematične mladenačke kože, zajedno s prištićima, miteserima, izraženim nepravilnostima i ožiljcima od akni. Cleanance aduti za uklanjanje masnog sjaja su Cleanance MAT losion, odnosno Cleanance MAT emulzija. Nakon jutarnjeg i večernjeg čišćenja, na kožu nanesite Cleanance MAT losion koji pročišćuje kožu i uklanja masni sjaj te smanjuje pore, a nakon toga i Cleanance MAT emulziju koja će uz matiranje pružiti i hidrataciju gornjim slojevima kože.

  • Cleanance MAT losion 200 ml: 117 kn
  • Cleanance MAT emulzija 40 ml: 125 kn

Cleanance stručnjak za problematičnu mladenačku kožu

Specijalist za njegu mladenačke masne kože sklone nepravilnostima i nastanku akni je Cleanance EXPERT emulzija s tri aktivna sastojka. Aktivni sastojak Diolényl®* s trostrukim selektivnim djelovanjem smanjuje crvenilo i razmnožavanje bakterija odgovornih za nastajanje upalnih promjena na masnoj i problematičnoj koži te potiče uklanjanje nepravilnosti. Aktivni sastojak X-PressinTM* svojim keratolitičkim djelovanjem pomaže otklanjanju mitesera, dok Monolaurin* regulira povećanu proizvodnju sebuma.Od aktivnih sastojaka tu su Diolényl® koji smanjuje crvenilo i razmnožavanje bakterija, X-PressinTM* svojim keratolitičkim djelovanjem pomaže otklanjanju mitesera, te Retinaldehid koji smanjuje vidljivost ožiljaka uz dodatni anti-age učinak zahvaljujući čemu koža izgleda pomlađeno.

  • Cleanance EXPERT emulzija 40 ml: 125 kn

Cleananceproizvodi za iritiranu i kožu isušenu medicinskim tretmanima protiv akni

Ponekad je kod težih oblika akni, a na preporuku dermatologa, potrebno provoditi medicinski tretman i/ili terapiju s ciljem što boljeg izlječenja akni. Vrlo često medicinski anti-akne tretmani i terapije (oralne ili lokalne) mogu uzrokovati izrazitu suhoću, peckanje i ljuskanje kože. S ciljem da se navedene neugodne posljedice tretmana i terapije smanje ili u potpunosti izbjegnu stručnjaci iz Laboratorija Avene preporučuju Cleanance HYDRA umirujuću kremu čijom će se redovitom uporabom smanjiti negativni učinci lijekova kao što su suhoća, peckanje, zategnutost i ljuskanje kože, a istovremeno povećati podnošljivost propisane terapije za liječenje akni. Za svakodnevnu higijenu iritirane i medicinskim tretmanima isušene masne kože preporuča se Cleanance HYDRA umirujuća krema za čišćenje.

  • Cleanance HYDRA krema 40 ml: 125 kn
  • Cleanance HYDRA krema za čišćenje 200 ml: 119 kn

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti