Ovaj jednostavan trik spas je za vašu usnu šupljinu

Ovaj jednostavan trik spas je za vašu usnu šupljinu

Ovaj jednostavan trik spas je za vašu usnu šupljinu
  • Objavljeno: Srijeda, 11.04.2018.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Depositphotos

Kategorija: Zanimljivosti

Postoji mnogo načina za održavanje oralne higijene, posebno u novije vrijeme kad su nam dostupne razne vodice za ispiranje usne šupljine, bezbroj pasta za zube i dodatnih pribora i pripravaka. Ako niste ljubitelj drogerijskih proizvoda možete se osloniti na jedan drevni i tradicionalni lijek pod nazivom ayurvedsko ulje.

Vrijeme spavanja i ustajanje ujutro traje po nekoliko sati i to je period u kojem najviše štetnih bakterija može ući u vašu usnu šupljinu, što može dovesti do mnogih bolesti. Stoga je čišćenje i uklanjanje bakterija i toksina neophodno za vaše zdravlje.

Ispiranje ayurvedskim uljem je proces ili postupak u kojem se odvija detoksikacija i čišćenje zuba i zubnog mesa. Upotreba je vrlo jednostavna, ayurvedsko ulje je prirodna supstanca i može se držati u ustima neko vrijeme ili izmućkati pa ispljunuti. Sam postupak je star nekoliko tisuća godina, a potječe iz Indije.

Otkrijte što usna šupljina govori o vašem zdravlju?

Ova tehnika puna je prednosti. Glavna prednost je što ayurvedsko ulje koje koristite sadrži masne kiseline i lipide koji smanjuju vezanost bakterija na zube i zubno meso. Na taj se način smanjuje učinak bakterija u usnoj šupljini i održava se oralno zdravlje. Isto tako, ova prirodna supstanca uklanja bakteriju streptokoki mutans, koja je glavni razlog za propadanje zuba i stvaranje karijesa. Osim toga, ulje smanjuje prisutnost plakova i bolest poput gingivitisa i parodontitisa te vam pomaže da se riješite lošeg zadaha i prirodno izbijelite zube.

Ako nemate ayurvedski pripravak, kao zamjenu možete koristiti i druga ulja poput sezamovog ulja, maslinovog ulja, ghee (pročišćeni maslac) ili kokosovog ulja. Alternativa je i suncokretovo ulje, ako nemate na izbor nikakvo drugo ulje.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti