Zašto kurkumu trebate jesti svaki dan u razdoblju od mjesec dana?

Zašto kurkumu trebate jesti svaki dan u razdoblju od mjesec dana?

Zašto kurkumu trebate jesti svaki dan u razdoblju od mjesec dana?
  • Objavljeno: Četvrtak, 25.02.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Više od 6000 kliničkih istraživanja je pokazalo da kurkuma ima pozitivno djelovanje na zdravlje cjelokupnog organizma. Znanstvenici su ustanovili da jedna žličica kurkume dnevno može ublažiti kroničnu upalu i bolove. Kurkuma se također pokazala djelotvornom u prevenciji i liječenju različitih vrsta raka.

Tijelo kurkumin, glavni aktivni sastojak kurkume, ne može baš najbolje apsorbirati samo, zbog čega stručnjaci predlažu da uz kurkumu svakako uzmete i malo papra. Prve pozitivne rezultate ćete primijetiti već nakon nekoliko tjedana. Ako patite od nekih bolesti ili uzimate lijekove, svakako se prije početka svakodnevnog uzimanja kurkume posavjetujte s liječnikom.

Poboljšava zdravlje mozga

Kurkuma sudjeluje u održavanju zdravlja mozga i omogućava njegovo normalno funkcioniranje. Znanstvenici su ustanovili da kurkumin može smanjiti rizik od nastanka Alzheimerove bolesti.

Isprobajte protuupalni smoothie od kurkume!

Ublažava kroničnu upalu

Kurkumin ima snažna protuupalna svojstva i može smanjiti upalu na području probavnog sustava, ublažiti simptome artritisa i pankreatitisa.

Poboljšava rad probavnog sustava

Kurkuma može poboljšati rad probavnog sustava, ublažiti nadutost, plinove i druge probavne smetnje. Istraživanja su pokazala da kurkuma može smanjiti rizik od nastanka raka debelog crijeva.

Saznajte koje su dokazane prednosti kurkume!

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti