Zašto kurkumu trebate jesti svaki dan u razdoblju od mjesec dana?

Zašto kurkumu trebate jesti svaki dan u razdoblju od mjesec dana?

Zašto kurkumu trebate jesti svaki dan u razdoblju od mjesec dana?
  • Objavljeno: Četvrtak, 25.02.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Više od 6000 kliničkih istraživanja je pokazalo da kurkuma ima pozitivno djelovanje na zdravlje cjelokupnog organizma. Znanstvenici su ustanovili da jedna žličica kurkume dnevno može ublažiti kroničnu upalu i bolove. Kurkuma se također pokazala djelotvornom u prevenciji i liječenju različitih vrsta raka.

Tijelo kurkumin, glavni aktivni sastojak kurkume, ne može baš najbolje apsorbirati samo, zbog čega stručnjaci predlažu da uz kurkumu svakako uzmete i malo papra. Prve pozitivne rezultate ćete primijetiti već nakon nekoliko tjedana. Ako patite od nekih bolesti ili uzimate lijekove, svakako se prije početka svakodnevnog uzimanja kurkume posavjetujte s liječnikom.

Poboljšava zdravlje mozga

Kurkuma sudjeluje u održavanju zdravlja mozga i omogućava njegovo normalno funkcioniranje. Znanstvenici su ustanovili da kurkumin može smanjiti rizik od nastanka Alzheimerove bolesti.

Isprobajte protuupalni smoothie od kurkume!

Ublažava kroničnu upalu

Kurkumin ima snažna protuupalna svojstva i može smanjiti upalu na području probavnog sustava, ublažiti simptome artritisa i pankreatitisa.

Poboljšava rad probavnog sustava

Kurkuma može poboljšati rad probavnog sustava, ublažiti nadutost, plinove i druge probavne smetnje. Istraživanja su pokazala da kurkuma može smanjiti rizik od nastanka raka debelog crijeva.

Saznajte koje su dokazane prednosti kurkume!

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti