Torta od sira i banana

Torta od sira i banana

Torta od sira i banana
  • Objavljeno: Četvrtak, 18.05.2017.
  • Broj pregleda: 6.246
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ovo je odmak od klasične torte sa sirom i garantirano će osvojiti svačije nepce.
Vrijeme pripreme: 50 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Energetska vrijednost: 300 kcal / 1.255,20 kJ

Sastojci

  • 50 g maslaca
  • 75 g mljevenih zobenih keksa
  • 50 g keksa po želji
  • 1 žlica kakaa
  • 1 žlica nasjeckanih slanih kikirikija
  • Krema
  • 2 zrele banane
  • sok od 1 limuna
  • 500 g ricotta sira
  • 200 g jogurta
  • 4 jaja
  • ½ žlice ekstrakta vanilije
  • 2 žlice kukuruznog brašna
  • 200 ml vrhnja

Priprema

Zagrijte pećnicu na 180°C i pripremite kalup za pečenje.

Dobro izmiješajte maslac, kekse, kakao i nasjeckani kikiriki. Smjesom obložite dno kalupa i dobro utisnite.

Pecite bazu 10 minuta. Izvadite iz pećnice i pojačajte temperaturu na 240°C.

Za kremu pomiješajte banane, vrhnje, limunov sok, ricotta sir, jogurt, jaja, vaniliju i kukuruzno brašno. Ulijte smjesu na bazu i pecite još 10 minuta, a zatim smanjite temperaturu na 110°C. Pecite tortu još 25 minuta. Isključite pećnicu i ostavite tortu da se ohladi.

Poslužite posuto usitnjenim kikirikijem.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Blagdanska kuharica

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti