Zlevanka
Ova slana verzija zlevanke je odlična jer se može prilagoditi raznim sastojcima koje imate u svojoj kuhinji.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 45 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 200 g kukuruznog brašna
- 100 g pšeničnog brašna
- 2 jaja
- 200 g svježeg sira
- 100 ml ulja
- 400 ml mlijeka
- 1 čajna žličica soli (oko 5 g)
- 1 prašak za pecivo (12 g)
- 1 glavica luka, sitno nasjeckana
- maslac ili ulje za premazivanje lima
Ako želite pripremiti tradicionalno jelo, a ujedno ne želite potrošiti previše vremena, imamo savršenu ideju za vas - kukuruzna zlevanka sa sirom. Za pripremu će vam trebati oko 45 minuta tako da je ovo odlična opcija za brzi ručak. Zlevanku također možete poslužiti na posebnim prigodama ili kada imate goste.
Priprema
- U velikoj zdjeli pomiješajte kukuruzno i pšenično brašno, prašak za pecivo i sol. U drugoj zdjeli lagano istucite jaja, pa dodajte mlijeko i ulje. Dobro izmiješajte, a zatim dodajte svježi sir i sve sjedinite.
- Polako ulijevajte mokre sastojke u zdjelu sa suhim sastojcima, miješajući pjenjačom ili kuhačom dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
- Na tavi kratko prepržite luk dok ne postane staklast. Umiješajte luk u smjesu za zlevanku.
- Zagrijte pećnicu na 180 °C. Namastite lim za pečenje maslacem ili uljem ili ga obložite papirom za pečenje.
- Ulijte smjesu u pripremljeni lim i poravnajte površinu. Pecite u zagrijanoj pećnici 35-40 minuta ili dok zlevanka ne dobije lijepu zlatno-smeđu boju i ne postane čvrsta.
- Ohladite zlevanku na sobnoj temperaturi, a zatim je narežite na komade i poslužite.
Vezani sadržaj:
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Tradicionalna jelaPileći ajngemahtec1 h12345
-
Tradicionalna jelaZlevanka sa špinatom50 min12345
-
Tradicionalna jelaPrisiljeno zelje s mesom1 h12345
-
Tradicionalna jelaKnedle od marelica1:30h12345
-
Tradicionalna jelaCvetlinska gibanica sa sirom1:30h12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti