Torta od bijele čokolade i jagoda

Torta od bijele čokolade i jagoda

Torta od bijele čokolade i jagoda
  • Objavljeno: Petak, 25.03.2016.
  • Broj pregleda: 4.092
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Tortu ne treba peći!
Vrijeme pripreme: 40 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 175g digestive keksa
  • 75g maslaca
  • 400g bijele čokolade
  • 400g jagoda
  • 300g punomasnog krem sira
  • 200ml slatkog vrhnja

Priprema

Sameljite kekse, dodajte rastopljeni maslac i dobro izmiješajte. Stavite smjesu na dno kalupa za pečenje promjera 20 cm. Stavite u hladnjak na 30 minuta.

Rastopite čokoladu i ostavite da se malo ohladi.

Jagode dobro izmiješajte u blenderu. Dodajte sir i slatko vrhnje. Miksajte dok ne dobijete glatku i gustu smjesu. Umiješajte rastopljenu bijelu čokoladu. Prelijte preko biskvita od keksa. Držite u hladnjaku do posluživanja.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Blagdanska kuharica

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti