Polpete od tikvica

Polpete od tikvica

Polpete od tikvica
  • Objavljeno: Utorak, 16.02.2021.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Polpete, odnosno pljeskavice od tikvica mogu poslužiti kao savršen prilog ili samostalno jelo, a vrlo su jednostavne za pripremu.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 10 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 2 srednje tikvice
  • 1 jaje
  • 1 nasjeckana glavica luka
  • 3 žlice parmezana
  • 3 žlice brašna
  • nekoliko nasjeckanih listova svježeg bosiljka
  • papar
  • sol

Priprema

1. Tikvice s korom naribajte u zdjelu i posolite. Ostavite da odstoji barem pola sata, a zatim rukama iscijedite višak tekućine koji su pustile tikvice.

2. Dodajte nasjeckani luk, parmezan, brašno, bosiljak i papar te sve povežite umućenim jajetom.

3. Rukama oblikujte polpete od pripremljene smjese. Ako se polpete raspadaju dodajte još brašna.

4. U tavi zagrijte ulje i pecite polpete sa svake strane nekoliko minuta dok ne poprime zlatno-smeđu boju.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti