Evo kako se možete prijaviti za cijepljenje protiv koronavirusa

Evo kako se možete prijaviti za cijepljenje protiv koronavirusa

Evo kako se možete prijaviti za cijepljenje protiv koronavirusa
  • Objavljeno: Petak, 05.03.2021.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Zanimljivosti

Uz dosadašnju praksu prijave za cijepljenje kod liječnika obiteljske medicine, od sada je moguće prijavu obaviti putem internetskog obrasca ili pozivom na besplatni broj.7

Svi koji se žele naručiti za cijepljenje protiv koronavirusa, osim prijave kod svog liječnika obiteljske medicine, to mogu učiniti i putem sustava za prijavu na stranici cijepise.zdravlje.hr ili pozivom na besplatan broj 0800 0011. Sve tako primljene prijave bit će zabilježene u središnjem evidencijskom sustavu.

Nakon zaprimanja prijave, građani će dobiti obavijest o lokaciji i terminu cijepljenja na e-mail adresu, sms porukom ili telefonskim pozivom, ovisno o tome što su naveli prilikom prijave.

Osobama s kroničnim bolestima Hrvatski Zavod za javno zdravstvo preporučuje da se prijave kod svojih liječnika obiteljske medicine, koji će potvrditi njihovo zdravstveno stanje i odrediti im prioritet na listi cijepljenja.

Nepokretne i teže pokretne osobe se također prijavljuju kod svojeg liječnika koji će organizirati cijepljenje tijekom kućnog posjeta ili pomoću mobilnih timova. Za osobe smještene u domove za starije i nemoćne, kao i za osobe u specijalnim bolnicama cijeljenje će biti organizirano u tim ustanovama.

Osobe starije od 65 godina i dalje imaju prednost pred osobama mlađe životne dobi.

Gdje se provodi cijepljenje?

Cijepljenje se obavlja u ordinacijama obiteljske medicine, u Županijskim zavodima za javno zdravstvo i na punktovima za masovno cijepljenje.

Više informacija možete potražiti na poveznicama:

cijepise.zdravlje.hr

www.hzjz.hr

www.koronavirus.hr

Ili pozivom na besplatni telefon 0800 0011 (radnim danom od 8 do 20 sati).

Vezani sadržaj:

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti