Peyronijeva bolest (zakrivljenost penisa)

Peyronijeva bolest (zakrivljenost penisa)

Peyronijeva bolest (zakrivljenost penisa)
  • Objavljeno: Nedjelja, 02.04.2023.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Peyronijeva bolest je neugodno i nepoželjno iskrivljavanje uda prilikom erekcije, zbog koga muškarci ne mogu imati spolne odnose. U ovojnici brecilnih tijela počinju nastajati otvrdnuća što ih najčešće uzrokuju mala oštećenja tkiva u penisu.

Definicija Peyronijeve bolesti

Riječ je o snažnom i bolnom iskrivljavanu muškog spolnog uda, koje obično nastane zbog nespretnih ozljeda penisa i donosi izuzetno neugodne posljedice - prije svega za spolnost.

Spolne teškoće muškaraca puno su prikrivenije od ženskih, ali ne toliko zbog znakova i posljedica koliko zbog uvjerenosti muškog roda da je zapravo nemoguće da ih snađe bilo kakva bolest povezana s njihovim spolnim udom.Upravo zato jako nerado zatraže savjet i odgovarajuću stručnu pomoć. Ali teškoće ipak postoje, a pogađaju kako nositelja bolesti tako i partnera, vezu i ne na posljednjem mjestu i samu kvalitetu (spolnog) života.Pogledajmo stoga jednu od spolnih bolesti muškaraca koja upravo neugodno zna zagorčati seksualni život. Riječ je o Peyronijevoj bolesti.

Što je Peyronijeva bolest i kako nastane?

Peyronijeva bolest je neugodno i nepoželjno iskrivljavanje uda prilikom erekcije, zbog koga muškarci ne mogu imati spolne odnose. U ovojnici brecilnih tijela počinju nastajati otvrdnuća što ih najčešće uzrokuju mala oštećenja tkiva u penisu. Ta su oštećenja obično posljedica nepoželjnih epizoda tijekom erekcije, spolnog odnosa, spremanja penisa u hlače dok je penis još ukrućen, i sl. Oštećeno tkivo nije sposobno akumulirati krv, stoga se ne širi i uzrokuje da se penis iskrivi.

Sadržaj

Vezane temeSponzorski članci

Napomena

Sumnjate li na pojedinu bolest i/ili stanje uvijek zatražite savjet liječnika ili ljekarnika. Nikad ne odgađajte posjet liječniku i ne zanemarujte savjet profesionalnog medicinskog osoblja zbog nečega što ste pročitali na portalu CentarZdravlja.

Sadržaj portala nije zamjena za profesionalni medicinski savjet, dijagnozu ili terapiju i nije prilagođen osobnim potrebama pojedinog korisnika.

Ako osjećate bol u prsima nazovite 194 odmah!