Zapečeni karfiol
Klasični recept koji možete pripremiti kao samostalno jelo ili prilog mesu!
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 45 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 2 glavice karfiola
- 500 ml kiselog vrhnja
- 2 jaja
- sol
- papar
- 1 žlica svježeg sjeckanog peršina
- 20 dkg ribanog sira
Priprema zapečenog karfiola
- Karfiol očistite od listova i razrežite ga na krupnije dijelove te ga kuhajte u kipućoj posoljenoj vodi 10 do 15 minuta, dok ne omekša.
- Procijedite karfiol i ravnomjerno ga rasporedite po vatrostalnoj posudi, koju ste prethodno namastili maslacem.
- U zdjelici umutite jaja i kiselo vrhnje te sol i papar prema ukusu. Prelijte smjesu preko karfiola, pospite peršinom i ribanim sirom.
- Pecite na 180 stupnjeva oko 20 minuta.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaZapečene tortilje od cvjetače45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaOmlet s mladim špinatom15 min12345
-
Vegetarijanska prehranaTjestenina s brokulom30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaUkusne zapečene prokulice45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaPolpete od tikvica10 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti