Zapečeni karfiol

Zapečeni karfiol

Zapečeni karfiol
  • Objavljeno: Srijeda, 30.10.2013.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ukusan i sočan prilog.
Vrijeme pripreme: 45 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 2 glavice karfiola
  • 500ml kiselog vrhnja
  • 2 jaja
  • sol
  • papar
  • 1 žlica peršina

Priprema

Stavite karfiol kuhati u kipuću posoljenu vodu. Kuhajte ga 10 do 15 minuta, dok ne postane mekan.

Zagrijte pećnicu na 180°C. Namastite lim za pečenje. Karfiol ravnomjerno rasporedit na lim. Umutite jaja i kiselo vrhnje, posolite i popaprite po želji. Prelijte jaja preko karfiola, pospite peršinom i pecite oko 20 minuta.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti