Rižoto s gljivama
Ovo klasično, a fantastično i jednostavno jelo gotovo je za tren.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 1 h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1 luk
- 2 velike žlice maslinovog ulja
- 450 g gljiva (narezanih)
- 350 g riže
- 150 ml suhog bijelog vina
- 1 l povrtnog temeljca
- 25 g maslaca
- 3 žlice parmezana (svježe naribanog)
Priprema rižota s gljivama
- Na laganoj vatri dinstajte luk na maslinovom ulju 10-ak minuta dok ne bude mekan i karameliziran.
- Pojačajte vatru i dodajte gljive. Pričekajte 3-4 minute dok ne budu lagano smeđe.
- U tavu dodajte rižu i dobro izmiješajte, sve dok riža ne bude počne upijati ulje.
- Dodajte vino i konstantno miješajte, sve dok se vino ne upije i napola ispari.
- Za to vrijeme na drugom kolu lagano kuhajte povrtni temeljac.
- Ulijevajte po malo povrtnog temeljca u rižu. Kuhajte i miješajte sve dok se tekućina ne apsorbira. Nastavite dodavati temeljac na isti način, konstantno miješajući, sve dok ne potrošite temeljac i riža ne omekša.
- Maknite s vatre, umiješajte maslac i parmezan i poslužite vruće.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaRižoto s gljivama i rajčicom50 min12345
-
Vegetarijanska prehranaRižoto od škampa, komorača i rikole50 min12345
-
Vegetarijanska prehranaRižoto s graškom i špinatom45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaKozice s kokosom na brazilski način45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaUkusna riža sa grahom30 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti