Zapečeni batat s umakom od grčkog jogurta!
Napravite zdravu verziju prženih krumpirića i uživajte u slatkoći batata i osvježavajućem umaku od grčkog jogurta!
Izvor slike: Depositphotos
Vrijeme pripreme: 45 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1 kg narančastog batata
- 3 žlice maslinovog ulja
- 1 žličica sušenog bosiljka
- Sol i papar
- 1 grčki jogurt
- Sok od 1/2 limuna
- 1/2 žličice senfa
- 1 protisnuti češanj češnjaka
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 200°C.
- Ogulite batat i narežite ga na prutiće.
- Nauljite ga s maslinovim uljem.
- Dodajte sušeni bosiljak i začinite solju i paprom.
- Pecite batat 30 minuta ili dok ne poprime brončanu boju.
- Dok se prutići batata peku, pomiješajte grčki jogurt, limunov sok, senf i protisnuti češnjak.
- Pečene prutiće batata poslužite vruće uz osvježavajući umak od grčkog jogurta.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaBruschette s rajčicom i feta sirom20 min12345
-
Vegetarijanska prehranaPunjeni pečeni krumpir ili batat1 h12345
-
Vegetarijanska prehranaPirjani kelj za mršavljenje10 min12345
-
Vegetarijanska prehranaPire od mrkve i slatkog krumpira30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaTjestenina s limunom i češnjakom30 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti