Medtronic daljinski upravljač

Sve informacije o lijekovima i medicinskim proizvodima isključivo su informativne prirode. Svrha objavljenih informacija nije davanje potpunih informacija o primjeni, doziranju, mjerama opreza, uputama, upozorenjima i mogućim nuspojavama, interakcijama s drugima lijekovima i alergijskim reakcijama.

Napomena
Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svoj liječnika ili ljekarnika.
Opis
Medtronic daljinski upravljač

Daljinski upravljač je dodatni pribor i nije nužan za upravljanje inzulinskom pumpom.

Nakon što se potpuno upoznate s radom i funkcijama inzulinske pumpe, možete razmotriti i mogućnost upravljanja njome pomoću daljinskog upravljača.

Daljinski upravljač radi u krugu od 6 metara i koristi jednu A23 bateriju, koju treba mijenjati prosječno svakih šest mjeseci, ovisno o tome koliko ga često koristite.

Inzulinska pumpa neće primati signal s daljinskog upravljača dok je u stanju slabe baterije - "Low battery".

Zamjena slabe baterije novom ponovno će uspostaviti komunikaciju daljinski upravljač-inzulinska pumpa.

Način izdavanja

Izdaje se uz inzulinsku pumpu kao dodatni pribor.

Primjena

Medtronic MiniMed model 503 daljinski upravljač namijenjen je uporabi sa sustavom Medtronic MiniMed Paradigm inzulinskih pumpi. 

On omogućava programiranje bolusa ili prekid rada, odnosno nastavak prekinutog rada inzulinske pumpe, a da se pritom ne koriste tipke na inzulinskoj pumpi. 

Koristan je u situacijama kada želite da pumpa ostane skrivena i daleko od znatiželjnih pogleda ili kada je pumpa u funkciji "blok" kojom se sprečava neželjeno programiranje i isporuka inzulina (mala djeca).

Kako biste mogli koristiti daljinski upravljač, na inzulinskoj pumpi moraju biti programirane sljedeće funkcije: opcija daljinskog upravljača (Remote option) = uključeno (on) serijski broj daljinskog upravljača s njegove poleđine upisan u pumpu funkcija Easy bolus = uključena Tipke daljinskog upravljača:

  • S tipka – za prekid rada inzulinske pumpe
  • B tipka – za bolus
  • ACT tipka
Mjere opreza

Daljinski upravljač ne smije se upotrebljavati u vodi niti u avionu.

Napomena

Sve informacije o lijekovima i homeopatskim proizvodima sadržane na ovim stranicama su namijenjene zdravstvenim djelatnicima u RH.

Svaka osoba koja je dobila pristup podacima na ovim stranicama snosi potpunu odgovornost za bilo kakvu izravnu ili neizravnu štetu koja proizlazi ili bi mogla proizići iz pristupa, korištenja ili nemogućnosti korištenja ove stranice.

Što su lijekovi na recept?

Većinu lijekova treba uzimati pod nadzorom liječnika.

Oni su namijenjeni bolesnicima, za određeno stanje organizma i zato moraju biti propisani od liječnika na recept.

Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku priloženu u ambalaži. Za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.