Juneći gulaš s krumpirom

Juneći gulaš s krumpirom

Juneći gulaš s krumpirom
  • Objavljeno: Petak, 27.11.2020.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ostali ste bez ideja za ručak? Juneći gulaš uvijek ima prolaznu ocjenu
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 1 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 500 g nemasnog junećeg mesa (izrezano na kockice)
  • 1 veća mrkva mrkva 
  • 1 celer
  • peršin korijen i list
  • 3 veća krumpira
  • ulje
  • brašno (glatko) ili gustin

Priprema

  1. Povrće izribajte i pirjajte na malo ulja, uz blago podlijevanje vodom. Kada dobijete zlatno-žutu boju dodajte meso i malo posolite.
  2. Pirjajte dvadesetak minuta, uz blago dolijevanje vode, a po želji možete dodati pasiranu rajčicu.
  3. Kada meso omekša dodajte krumpir kojeg ste prethodno izrezali na kockice. Dodajte vode toliko da prekrije meso. Sve zajedno kuhajte dok krumpir ne omekša.
  4. Dodajte brašno razmućeno u malo vode, ostavite na laganoj vatri oko 5 minuta.
  5. Na kraju dodajte malo soli i kosanog peršina.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti