Juneći gulaš s krumpirom
Planirate ručak, a ostali ste bez ideja? Juneći gulaš uvijek ima prolaznu ocjenu, a u kombinaciji s krumpirom ovo jelo savršeno je za ugrijati se u hladnim danima.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 1 h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 500 g nemasnog junećeg mesa (izrezano na kockice)
- 1 veća mrkva mrkva
- 1 celer
- peršin korijen i list
- 3 veća krumpira
- ulje
- brašno (glatko) ili gustin
Priprema junećeg gulaša s krumpirom
- Povrće izribajte i pirjajte na malo ulja, uz blago podlijevanje vodom. Kada dobijete zlatno-žutu boju dodajte meso i malo posolite.
- Pirjajte dvadesetak minuta, uz blago dolijevanje vode, a po želji možete dodati pasiranu rajčicu.
- Kada meso omekša dodajte krumpir kojeg ste prethodno izrezali na kockice. Dodajte vode toliko da prekrije meso. Sve zajedno kuhajte dok krumpir ne omekša.
- Dodajte brašno razmućeno u malo vode, ostavite na laganoj vatri oko 5 minuta.
- Na kraju dodajte malo soli i kosanog peršina.
Jelo gulaš potječe iz Mađarske, a izvorno se pripremalo od mesa goveda, zatim ovčetine, ali danas se koriste sve vrste mesa, obično divljači, a postoje i varijante bez mesa, kao što su gulaš od gljiva ili krumpira. Naziv gulaš potječe iz mađarske riječi za govedo, a u doslovnom prijevodu znači govedar ili pastir.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od mesaGoveđi gulaš2 h12345
-
Jela od mesaSlatki krumpir punjen piletinom2 h12345
-
Jela od mesaVarivo od kelja i krumpira s kobasicom15 min12345
-
Jela od mesaQuesadille sa sirom i mljevenim mesom40 min12345
-
Jela od mesaKrumpir sa slaninom i umakom od meda i senfa45 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti