Juneći gulaš s krumpirom

Ostali ste bez ideja za ručak? Juneći gulaš uvijek ima prolaznu ocjenu
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 1 h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 500 g nemasnog junećeg mesa (izrezano na kockice)
- 1 veća mrkva mrkva
- 1 celer
- peršin korijen i list
- 3 veća krumpira
- ulje
- brašno (glatko) ili gustin
Priprema
- Povrće izribajte i pirjajte na malo ulja, uz blago podlijevanje vodom. Kada dobijete zlatno-žutu boju dodajte meso i malo posolite.
- Pirjajte dvadesetak minuta, uz blago dolijevanje vode, a po želji možete dodati pasiranu rajčicu.
- Kada meso omekša dodajte krumpir kojeg ste prethodno izrezali na kockice. Dodajte vode toliko da prekrije meso. Sve zajedno kuhajte dok krumpir ne omekša.
- Dodajte brašno razmućeno u malo vode, ostavite na laganoj vatri oko 5 minuta.
- Na kraju dodajte malo soli i kosanog peršina.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Jela od mesaSlatki krumpir punjen piletinom2 h12345
-
Jela od mesaVarivo od kelja i krumpira s kobasicom15 min12345
-
Jela od mesaQuesadille sa sirom i mljevenim mesom40 min12345
-
Jela od mesaKrumpir sa slaninom i umakom od meda i senfa45 min12345
-
Jela od mesaKraljevske mesne okruglice40 min12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaPiletina s parmezanom (Weight Watchers dijeta)30 min12345
-
Jela od ribeBrzinske kozice s medom i češnjakom15 min12345
-
Jela od mesaQuiche sa špinatom i šunkom1:30h12345
-
Jela od mesaPiletina s curryjem i rižom30 min12345
-
JuheLagana povrtna juha1 h12345
-
Vegetarijanska prehranaRižoto s gljivama1 h12345