Medtronic Paradigm Sure-T

Sve informacije o lijekovima i medicinskim proizvodima isključivo su informativne prirode. Svrha objavljenih informacija nije davanje potpunih informacija o primjeni, doziranju, mjerama opreza, uputama, upozorenjima i mogućim nuspojavama, interakcijama s drugima lijekovima i alergijskim reakcijama.

Napomena
Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svoj liječnika ili ljekarnika.
Opis
Medtronic Paradigm Sure-T

Paradigm® Sure-T® infuzijski set je tanka, savitljiva, plastična cjevčica (kateter) koja ide od pumpe i završava čeličnom cjevčicom (kanilom).

Postavlja se ručno, bez aplikatora pod kutem od 90 stupnjeva i kroz nju se isporučuje inzulin.

Za vrijeme tuširanja, kupanja ili bavljenja sportovima u vodi, kateter se odvaja na 10 cm od mjesta uboda kanile i zaštiti čepom te poslije ponovno spoji.

Sure-T® infuzijski set je namijenjen za subkutanu (potkožnu) infuziju inzulina iz serije inzulinskih pumpi Paradigm®.

Preporuča se osobama koje su preosjetljive (alergične) na sastojke kanile (teflon) koje imaju najčešće korišteni Quick-setovi®.

Dostupan je u jednoj veličini: duljina kanile 8 mm i dužina katetera 60 cm (MMT-874).

Izdaje se na liječnički recept.

Informacije za zdravstvene djelatnike:

Primjena

Način primjene infuzijskog seta

Prvo postavljanje infuzijskog seta i spremnika, korisnik treba obaviti u prisutnosti liječnika ili zdravstvenog djelatnika.

Za postupak postavljanja infuzijskog seta i spremnika na pumpu pročitati uputu za upotrebu i/ili priručnik za upotrebu inzulinske pumpe.

Izdaje se na preporuku liječnika endokrinologa-dijabetologa.

Mjere opreza

Sure-T® infuzijski setovi indicirani su samo za subkutanu primjenu preporučenog inzulina, a ne za intravensku infuziju ostalih lijekova ili za infuziju krvi ili krvnih proizvoda.

Upozorenje

Nepravilno uvođenje i održavanje mjesta infuzije može dovesti do neodgovarajućeg unošenja lijeka u organizam, infekcije i/ili nadražaja mjesta infuzije.

Napomena

Sve informacije o lijekovima i homeopatskim proizvodima sadržane na ovim stranicama su namijenjene zdravstvenim djelatnicima u RH.

Svaka osoba koja je dobila pristup podacima na ovim stranicama snosi potpunu odgovornost za bilo kakvu izravnu ili neizravnu štetu koja proizlazi ili bi mogla proizići iz pristupa, korištenja ili nemogućnosti korištenja ove stranice.

Što su lijekovi na recept?

Većinu lijekova treba uzimati pod nadzorom liječnika.

Oni su namijenjeni bolesnicima, za određeno stanje organizma i zato moraju biti propisani od liječnika na recept.

Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku priloženu u ambalaži. Za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.