Slomljena rebra

Slomljena rebra

Slomljena rebra
  • Objavljeno: Nedjelja, 02.04.2023.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Slomljena rebra mogu biti uzrokovana izravnim udarcem ili ponavljajućom traumom.
Kategorija: Kosti

Simptomi slomljenih rebara

Slomljeno ili napuklo rebro, česta je ozljeda koja se javlja kada jedna od kostiju u vašem prsnom košu pukne ili napukne. Najčešći uzrok slomljenih rebara je trauma na prsima, kao što je pad, prometna nesreća ili udarac u kontakt sportovima.

Mnoga slomljena rebra su ustvari napuknuta. Iako su još uvijek bolna, napuknuta rebra nisu potencijalno opasna kao rebra koja su slomljena na dva ili više dijela. U tim situacijama, nazubljeni komad kosti može oštetiti veće krvne žile ili unutarnje organe.

U većini slučajeva, slomljena rebra se obično sama zaliječe kroz mjesec ili dva. Adekvatna bol je važna, tako da možete nastaviti disati duboko i izbjegavati plućne komplikacije, kao što su upala pluća.

Simptomi slomljenih rebara mogu uključivati:

  • bol kada duboko udahnete
  • bol koja se pogoršava kada pritisnete na ozlijeđeno mjesto, ili kada savijate ili okrećete svoje tijelo

Sadržaj

Vezane temeSponzorski članci

Napomena

Sumnjate li na pojedinu bolest i/ili stanje uvijek zatražite savjet liječnika ili ljekarnika. Nikad ne odgađajte posjet liječniku i ne zanemarujte savjet profesionalnog medicinskog osoblja zbog nečega što ste pročitali na portalu CentarZdravlja.

Sadržaj portala nije zamjena za profesionalni medicinski savjet, dijagnozu ili terapiju i nije prilagođen osobnim potrebama pojedinog korisnika.

Ako osjećate bol u prsima nazovite 194 odmah!