Paradigm Silhouette

Sve informacije o lijekovima i medicinskim proizvodima isključivo su informativne prirode. Svrha objavljenih informacija nije davanje potpunih informacija o primjeni, doziranju, mjerama opreza, uputama, upozorenjima i mogućim nuspojavama, interakcijama s drugima lijekovima i alergijskim reakcijama.

Napomena
Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svoj liječnika ili ljekarnika.
Opis

Paradigm® Silhouette® infuzijski set je tanka, savitljiva, plastična cjevčica (kateter) koja ide od pumpe i završava mekanom cjevčicom (kanilom).

Postavlja se pod kožu pomoću aplikatora Sil-Sertera® pod kutem od 20-45° i kroz nju se isporučuje inzulin.

Za vrijeme tuširanja, kupanja ili bavljenja sportovima u vodi, kateter se odvoji od kanile i zaštiti čepom te poslije ponovno spoji.

Dostupan je u jednoj veličini: duljina kanile 13 mm i dužina katetera 60 cm (MMT-381).

Način izdavanja

Izdaje se na preporuku liječnika endokrinologa-dijabetologa.

Primjena

Silhouette® infuzijski set je namijenjen za subkutanu (potkožnu) infuziju inzulina iz serije inzulinskih pumpi Paradigm®.

Preporuča se osobama koje su jako fizički aktivne, trudnicama i osobama mršavije tjelesne građe.

Način primjene infuzijskog seta

Prvo postavljanje infuzijskog seta i spremnika treba obaviti u prisutnosti liječnika ili zdravstvenog djelatnika.

Za postupak postavljanja infuzijskog seta i spremnika na pumpu pročitati upute za upotrebu i/ili priručnik za upotrebu inzulinske pumpe.

Mjere opreza

Kontraindikacije

Silhouette® infuzijski setovi indicirani su samo za subkutanu primjenu preporučenog inzulina, a ne za intravensku infuziju ostalih lijekova ili za infuziju krvi ili krvnih proizvoda.

Upozorenja

Nepravilno uvođenje i održavanje mjesta infuzije može dovesti do neodgovarajućeg unošenja lijeka u organizam, infekcije i/ili nadražaja mjesta infuzije.

Napomena

Sve informacije o lijekovima i homeopatskim proizvodima sadržane na ovim stranicama su namijenjene zdravstvenim djelatnicima u RH.

Svaka osoba koja je dobila pristup podacima na ovim stranicama snosi potpunu odgovornost za bilo kakvu izravnu ili neizravnu štetu koja proizlazi ili bi mogla proizići iz pristupa, korištenja ili nemogućnosti korištenja ove stranice.

Što su lijekovi na recept?

Većinu lijekova treba uzimati pod nadzorom liječnika.

Oni su namijenjeni bolesnicima, za određeno stanje organizma i zato moraju biti propisani od liječnika na recept.

Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku priloženu u ambalaži. Za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.