Enlite senzor™

Sve informacije o lijekovima i medicinskim proizvodima isključivo su informativne prirode. Svrha objavljenih informacija nije davanje potpunih informacija o primjeni, doziranju, mjerama opreza, uputama, upozorenjima i mogućim nuspojavama, interakcijama s drugima lijekovima i alergijskim reakcijama.

Napomena
Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svoj liječnika ili ljekarnika.
Opis

Enlite senzor™ za kontinuirano praćenje razine glukoze u intersticijskoj tekućini predviđen je za uporabu sa sustavima Medtronic Guardian® Real Time i Medtronic Paradigm®inzulinskim pumpama Real Time i Veo®.

Vijek trajanja senzora iznosi maksimalno 144 sata (šest dana).

Vijek trajanja senzora od 144 sata započinje kada pumpa za inzulin ili monitor zaprimi prvo upozorenje "sada mjeri gk (meter bg now)".

Način izdavanja

Izdaje se prema preporuci liječnika endokrinologa-dijabetologa.

Primjena

Mjesto umetanja senzora

Ne postavljajte senzor u mišiće ili područja koja su ograničena odjećom ili dodacima, područja tvrde kože ili ožiljkastoga tkiva, mjesta podvrgnuta velikoj količini gibanja tijekom vježbanja, mjesta u području struka ili u području pet centimetara (dva inča) od pupka.

Mjere opreza

Upozorenja

Enlite Serter™ postavlja senzor u mjesto uvođenja prilikom otpuštanja dugmeta, a ne prilikom pritiska na dugme.

Prije nego pokušate postaviti senzor, pročitajte korisničke upute za uporabu Enlite senzora™ i Enlite Sertera™.

Ukoliko se ne pridržavate uputa može nastupiti bol ili ozljeda.

Napomena

Sve informacije o lijekovima i homeopatskim proizvodima sadržane na ovim stranicama su namijenjene zdravstvenim djelatnicima u RH.

Svaka osoba koja je dobila pristup podacima na ovim stranicama snosi potpunu odgovornost za bilo kakvu izravnu ili neizravnu štetu koja proizlazi ili bi mogla proizići iz pristupa, korištenja ili nemogućnosti korištenja ove stranice.

Što su lijekovi na recept?

Većinu lijekova treba uzimati pod nadzorom liječnika.

Oni su namijenjeni bolesnicima, za određeno stanje organizma i zato moraju biti propisani od liječnika na recept.

Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku priloženu u ambalaži. Za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.