3 prednosti jagoda

3 prednosti jagoda

3 prednosti jagoda
  • Objavljeno: Utorak, 02.06.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Ako ste obožavatelj jagoda, ove činjenice o jagodama će vas ugodno iznenaditi. Brojna istraživanja su pokazala da konzumacija jagoda ima odličan učinak na zdravlje cjelokupnog organizma.

Jedino na što trebate pripaziti, ističu znanstvenici, jest da jagode budu organske i svježe jer ćete tek tada biti sigurni u to da ne sadrže štetne kemijske spojeve.

Odličan su izvor folne kiseline

Jagode su odličan izvor folne kiseline, a već je poznato da manjak folne kiseline u tijelu može povećati rizik od nastanka ateroskleroze, bolesti kardiovaskularnog sustava koja povećava rizik od nastanka kognitivnih poremećaja.

Odličan su izvor vitamina C

Samo jedna šalica jagoda sadrži više od 100% od preporučene doze vitamina C. Istraživanja su pokazala da je vitamin C učinkovit u smanjenju kronične upale u tijelu i regulaciji razine LDL kolesterola.

Odličan su izvor antioksidanata

Jagode su odličan izvor antocijanina, moćnih antioksidacijskih spojeva koji smanjuju razinu slobodnih radikala u tijelu i pomažu u prevenciji razvoja raka stanica. Jedno istraživanje je pokazalo da antocijanini djeluju i do čak 24 sata nakon same konzumacije.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Iskoristite chia sjemenke za ove ukusne kombinacije!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti