Aromaterapija za prevenciju gripe i prehlade

Aromaterapija za prevenciju gripe i prehlade

Aromaterapija za prevenciju gripe i prehlade
  • Objavljeno: Četvrtak, 01.10.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Ako ste u potrazi za prirodnim načinima prevencije gripe i prehlade, trebali biste se osloniti na aromaterapiju. Eterična ulja se već tisućljećima koriste za prevenciju niza stanja i poremećaja.

Aromaterapija se temelji na vjerovanju kako zdravstveno stanje ovisi o osjetilima. Vaš nos je pun neurona koji šalju električne signale prema središnjem živčanom sustavu. Središnji živčani sustav utječe na razinu hormona stresa, zbog čega neki mirisi mogu utjecati na vaše raspoloženje, ali i zdravlje.

Postoje različiti načini prakticiranja aromaterapije, a vrsta eteričnog ulja kojeg koristite ovisi o tome što želite postići jer nema svako eterično ulje isti učinak. Dolaskom sezone gripe i prehlade ćete htjeti koristiti ulja koja jačaju vaš imunitet i sudjeluju u zaštiti dišnog sustava.

Eterično ulje mente

Preporuča se osobama koje pate od bronhitisa ili sinusitisa. Ne preporuča se djeci mlađoj od dvije godine, trudnicama i dojiljama.

Eterično ulje cedrovine

Ovo ulje će potaknuti iskašljavanje pa je odličan izbor za ublažavanje simptoma gripe i prehlade. Ulje cedrovine ujedno ima opuštajuće i umirujuće djelovanje.

Tijekom korištenja eteričnih ulja budite opezni jer nepažljiva upotreba može uzrokovati neželjene posljedice. Nerazrijeđena eterična ulja u kontaktu s kožom mogu uzrokovati alergijske reakcije pa čak i opekotine. Više o korištenju aromaterapije u svrhu poticanja zdravlja pročitajte ovdje.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Iskoristite chia sjemenke za ove ukusne kombinacije!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti