Zašto volimo cimet?

Zašto volimo cimet?

Zašto volimo cimet?
  • Objavljeno: Srijeda, 30.09.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Cimet je začin koji se već tisućama godina koristi diljem svijeta. Ima prepoznatljiv okus i miris, a odlično se slaže uz razna jela.

No, višegodišnja istraživanja pokazuju da je cimet puno više od začina. Njegova ljekovita svojstva ne smijemo zanemariti jer su izrazito moćna. Donosimo vam dokazana ljekovita svojstva cimeta, zbog kojih on ima blagotvorno djelovanje na cjelokupno zdravlje organizma.

Antioksidacijska svojstva

Cimet je odličan izvor antioksidanta. Smanjuje razinu slobodnih radikala u tijelu koji mogu uzrokovati kronična stanja i bolesti kao što su visok krvni tlak, dijabetes tipa 2, bolesti srca i srčani udar.

Protuupalna svojstva

Kronična upala u tijelu ozbiljno narušava cjelokupno zdravstveno stanje. Ona povećava rizik od nastanka bolesti srca, artritisa, reumatoidnog artritisa, bolova u zglobovima i mišićima i dijabetesa tipa 2. Cimet ima odlična protuupalna svojstva i značajno može ublažiti kroničnu upalu u tijelu.

Regulacija razine šećera u krvi

Nagle promjene u razini šećera u krvi uzrokuju i nagle promjene raspoloženja. Cimet regulira razinu šećera u krvi i duže ju čini stabilnom. Na taj način će spriječiti žudnju za grickalicama do koje dolazi kod naglog pada razine šećera u krvi.

Saznajte kako koristiti cimet za bolje zdravlje!

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Dijabetes i prehrana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti