Evo zašto je dobra ideja objesiti eukaliptus u kupaonicu!

Evo zašto je dobra ideja objesiti eukaliptus u kupaonicu!

Evo zašto je dobra ideja objesiti eukaliptus u kupaonicu!
  • Objavljeno: Utorak, 21.09.2021.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Zanimljivosti

Iako kupaonske biljke nisu novost, u posljednje vrijeme sve češće na društvenim mrežama možemo vidjeti trend stavljanja buketa eukaliptusa pod glavu tuša. Ovaj trend stigao je u pravo vrijeme, ususret sezoni gripe i prehlade, a u nastavku vam otkrivamo zašto.

Uz to što izgleda vizualno ugodno, vješanje buketa eukaliptusa ispod tuša je izvrsno za zdravlje. Eukaliptus je biljka koja se tradicionalno koristi za gripu, prehladu, bolove i upale.

Eukaliptus za zdravlje

Objesite li buket eukaliptusa u kupaonu pod utjecajem pare i topline će se aktivirati eterično ulje. To će vam omogućiti da ga inhalirate za vrijeme tuširanja i osjetite njegove dobrobiti. Ulje eukaliptusa posjeduje snažna antiseptička, antimikrobna i protuupalna svojstva.

Inhalacija ulja eukaliptusa je učinkovita za ublažavanje raznih problema s dišnim sustavom, uključujući kašalj, začepljenost nosa, upaljeno grlo, astmu, bronhitis i sinusitis. Također, eukaliptus pomaže i olakšati bolove, a zahvaljujući spojevima koje posjeduje izvrstan je za ublažavanje stresa.

Dodatna prednost vješanja eukaliptusa u kupaonicu je i to što će ugodan miris ove biljke pročistiti zrak i osvježiti prostor.

Osim eukaliptusa, u tuš možete objesiti i druge biljke koje imaju blagotvorna zdravstvena svojstva, kao što su ružmarin, metvica, lavanda i limunska trava.

Vezani sadržaj:

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti