Medtronic Sil-serter

Sve informacije o lijekovima i medicinskim proizvodima isključivo su informativne prirode. Svrha objavljenih informacija nije davanje potpunih informacija o primjeni, doziranju, mjerama opreza, uputama, upozorenjima i mogućim nuspojavama, interakcijama s drugima lijekovima i alergijskim reakcijama.

Napomena
Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svoj liječnika ili ljekarnika.
Opis

Način izdavanja

Izdaje se prema preporuci liječnika endokrinologa-dijabetologa.

Primjena

Sil-serter® je medicinski proizvod namijenjen za aplikaciju infuzijskih setova iz skupine Medtronic Minimed Silhouette®.

Sil-serter® očistite trljanjem sapunicom, napravljenom od tekućeg deterdženta ili drugih sapuna koje koristite u kućanstvu.

Isperite čistom vodom trljajući cijelo vrijeme.

Pustite da se osuši.

Dezinficirajte aplikator infuzijskog seta brisanjem 9-postotnom otopinom sredstva za izbjeljivanje ili 70-postotnim izopropilnim alkoholom.

Čuvajte aplikator infuzijskog seta u otpuštenoj poziciji kako biste osigurali optimalno djelovanje i sačuvali vijek trajanja uređaja.

Mjere opreza

Kontraindikacije

Sil-serter® nije indiciran za uporabu s drugim infuzijskim setovima nego samo s onima iz skupine Silhouette®.

Koristi li se uz druge infuzijske setove, Medtronic Minimed ne može jamčiti za sigurnost i/ili učinkovitost proizvoda.

Upozorenja

Ako infuzijski set prije aplikacije nije sigurno postavljen u aplikator s iglom usmjerenom ravno naprijed, moguća je pojava boli ili manje ozljeđivanje.

Nikad ne usmjeravajte Sil-serter® s infuzijskim setom prema dijelu tijela u koji ga ne želite aplicirati.

Prije apliciranja Sil-serterom® pomno pročitajte uputu za uporabu infuzijskog seta za pravilno pripremanje mjesta aplikacije.

Nepridržavanje uputa za uporabu može uzrokovati bol ili ozljeđivanje.

Prije apliciranja provjerite je li uklonjena zaštita s igle.

Napomena

Sve informacije o lijekovima i homeopatskim proizvodima sadržane na ovim stranicama su namijenjene zdravstvenim djelatnicima u RH.

Svaka osoba koja je dobila pristup podacima na ovim stranicama snosi potpunu odgovornost za bilo kakvu izravnu ili neizravnu štetu koja proizlazi ili bi mogla proizići iz pristupa, korištenja ili nemogućnosti korištenja ove stranice.

Što su lijekovi na recept?

Većinu lijekova treba uzimati pod nadzorom liječnika.

Oni su namijenjeni bolesnicima, za određeno stanje organizma i zato moraju biti propisani od liječnika na recept.

Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku priloženu u ambalaži. Za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.