Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Jesu psihopati sretni ljudi?

Jesu psihopati sretni ljudi?

Jesu psihopati sretni ljudi?
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 13.02.2017.
  • Broj pregleda: 1.056
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Psihopati vješto manipuliraju ljudima, koristeći šarm i laži kako bi dobili ono što žele. Nedostaje im empatije i ne osjećaju krivnju koja može umanjiti njihovu sreću. Dakle, samo možemo nagađati jesu li psihopati zaista sretni, obzirom da su uglavnom usredotočeni na vlastite želje i potrebe.

S druge strane, psihopati ne mogu biti zadovoljni kvalitetom međuljudskih odnosa. Romantični odnosi i prijateljstva ponekad mogu biti kritični kada je u pitanju sreća. Gotovo je nemoguće pronaći osobu koja je sretna, a istovremeno nema dobre odnose s ljudima. Psihopati uglavnom imaju površna prijateljstva jer često pokazuju ljutnju, impulzivnost, neprijateljstvo i nisku emocionalnu inteligenciju.

Otkrijte 5 osobina psihopata koje morate znati!

Odgovor na pitanje jesu li psihopati u suštini sretni ili ne, otkrilo je istraživanje na uzorku od 400 ljudi kojima je, između ostalog, procijenjena razina psihopatije.

Što je viša razina psihopatije, to je niža razina blagostanja i pozitivnih emocija, otkriva ovo istraživanje. Dolazimo do zaključka da psihopati uglavnom nisu sretni ljudi.

Sada se postavlja pitanje, što pridonosi njihovoj nesreći?

U drugom istraživanju, znanstvenici su mjerili kvalitetu njihovih romantičnih odnosa. Otkriveno je da osobe s višom razinom psihopatije, imaju lošije ljubavne veze. Za oba spola, stupanj psihopatije je povezan s razinama predanosti, povjerenja, ljubavi i zadovoljstva.

Rezultati oba istraživanja pokazuju da su osobe s visokim razinama psihopatije nesretni ljudi. Oni pokazuju nisku razinu pozitivnih emocija i zadovoljstva, i visoku razinu depresije i negativnih emocija.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Ljubavna slagalica horoskopskih znakova

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najčitanije zanimljivosti