Jesu psihopati sretni ljudi?

Jesu psihopati sretni ljudi?

Jesu psihopati sretni ljudi?
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 13.02.2017.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Psihopati vješto manipuliraju ljudima, koristeći šarm i laži kako bi dobili ono što žele. Nedostaje im empatije i ne osjećaju krivnju koja može umanjiti njihovu sreću. Dakle, samo možemo nagađati jesu li psihopati zaista sretni, obzirom da su uglavnom usredotočeni na vlastite želje i potrebe.

S druge strane, psihopati ne mogu biti zadovoljni kvalitetom međuljudskih odnosa. Romantični odnosi i prijateljstva ponekad mogu biti kritični kada je u pitanju sreća. Gotovo je nemoguće pronaći osobu koja je sretna, a istovremeno nema dobre odnose s ljudima. Psihopati uglavnom imaju površna prijateljstva jer često pokazuju ljutnju, impulzivnost, neprijateljstvo i nisku emocionalnu inteligenciju.

Otkrijte 5 osobina psihopata koje morate znati!

Odgovor na pitanje jesu li psihopati u suštini sretni ili ne, otkrilo je istraživanje na uzorku od 400 ljudi kojima je, između ostalog, procijenjena razina psihopatije.

Što je viša razina psihopatije, to je niža razina blagostanja i pozitivnih emocija, otkriva ovo istraživanje. Dolazimo do zaključka da psihopati uglavnom nisu sretni ljudi.

Sada se postavlja pitanje, što pridonosi njihovoj nesreći?

U drugom istraživanju, znanstvenici su mjerili kvalitetu njihovih romantičnih odnosa. Otkriveno je da osobe s višom razinom psihopatije, imaju lošije ljubavne veze. Za oba spola, stupanj psihopatije je povezan s razinama predanosti, povjerenja, ljubavi i zadovoljstva.

Rezultati oba istraživanja pokazuju da su osobe s visokim razinama psihopatije nesretni ljudi. Oni pokazuju nisku razinu pozitivnih emocija i zadovoljstva, i visoku razinu depresije i negativnih emocija.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti