Uklonite dlačice s brade uz pomoć ovih trikova!

Uklonite dlačice s brade uz pomoć ovih trikova!

Uklonite dlačice s brade uz pomoć ovih trikova!
  • Objavljeno: Subota, 06.02.2021.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Dlačice na licu i tijelu predstavljaju problem za mnoge žene.

Istraživanja pokazuju da žene najčešće na tijelu uklanjaju dlačice s potkoljenica, pazuha i bikini zone, dok su na licu najnepoželjnije dlačice iznad usana i na bradi.

Dlačice možemo ukloniti na brojne načine, a odabir najboljeg ovisi o debljini i tipu dlake.

Istražili smo na koje sve načine možemo ukloniti dlačice s brade!

Brijanje

Ova opcija dolazi u obzir samo ako se pripremate na lasersko uklanjanje dlačica ili elektrolizu. Brijanjem jačamo dlačice i činimo ih vidljivijima, što je poželjno za ovu vrstu tretmana. Ako morate brijati dlačice na licu, ni slučajno nemojte preskakati uobičajene korake prije upotrebe žileta. Koristite ulje, kremu, gel ili pjenu za brijanje, a nakon toga nanesite losion koji će kožu učiniti glatkom i spriječiti urastanje dlačica.

Saznajte kako zaštititi kožu od oštećenja tijekom brijanja!

Kreme za depilaciju

Na tržištu postoje kreme za depilaciju koje smijete koristiti na licu. Takve kreme su izrazito nježne, stoga nemaju učinak na čvršće dlačice. Bez obzira na njihov prilagođen sastav za kožu lica, pripazite jer kreme za depilaciju mogu ostaviti blage opekline i izazvati iritacije na osjetljivoj koži.

Pinceta

Pinceta je sjajan izbor ako trebate iščupati nekoliko dlačica, što u protivnom može biti mukotrpan posao. Pincetom možete brzo, jednostavno i poprilično bezbolno ukloniti neželjene dlačice, no pripazite da pritom ne povučete i oštetite kožu. Čupanje dlačica pincetom može izazvati njihovo urastanje, stoga napravite piling 1 do 2 puta tjedno kako biste bolne i upaljene kvržice.

Vosak

Depilacija voskom je učinkovita, ali pomalo bolna tehnika uklanjanja dlačica. Voskom možemo zahvatiti veće površine kože, no trebamo pripaziti da ne nanesemo prevući vosak direktno na kožu jer bismo mogli zadobiti opekline.

Šećerna pasta

Šećerna pasta je izrađena od prirodnih sastojaka na koje koža dobro reagira. Jednako je učinkovita kao i depilacija voskom, ali manje boli i ne stvara crvenilo.

Spriječite ozljede uzrokovane depilacijom!

Epilatori

Epilatori su uređaji koji poput nekoliko pinceta, čupaju dlačice u isto vrijeme. Upotreba epilatora je znatno bolnija od pincete, ali i znatno brža. Epilatori su većinom na struju, ali i na baterije, što olakšava njihovu upotrebu. Radi toga ga možete nositi sa sobom i obaviti depilaciju bilo gdje. Nakon upotrebe epilatora, poželjno je nanijeti aloe veru koja će „ohladiti“ tretirano područje i ublažiti crvenilo.

Threading (čupanje koncem)

Za ovu tehniku uklanjanja dlačica je potrebna praksa, stoga ju je najbolje obaviti kod stručne osobe. Čupanje dlačica koncem je brza i poprilično bezbolna tehnika kojom možete ukloniti nekoliko dlačica odjednom. Dlačice su uklonjene iz korijena, stoga nećete morati na depilaciju narednih mjesec dana.

Lasersko uklanjanje dlačica (IPL )

Ova tehnika je stvorena za prorjeđivanje i trajno uklanjanje dlačica. Najbolji kandidati za ovu vrstu depilacije su osobe tamnije puti, odnosno tamnih dlačica. Naime, IPL je uređaj prepoznaje pigment, a potom uništava dlačicu u korijenu. Ako je dlačica presvijetla, IPL nema učinka.

Elektroliza

Elektroliza jest uklanjanje dlačica pomoću električne struje. Za razliku od laserskog uklanjanja dlaka, elektroliza ne zahtijeva tamniju put ili tamnije dlačice, no za najbolje rezultate je potrebno otići na nekoliko tretmana.

Vezani sadržaj:

Vitashop

Najnovije

Najčitanije