Lagani puding od lubenice
Ovaj domaći puding s bogatim okusom lubenice i daškom vanilije izvrstan je desert koji odiše ljetom!
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 30 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- ½ lubenice
- 50 g smeđeg šećera ili prirodnog zaslađivača
- 50 g bijelog šećera ili prirodnog zaslađivača
- 3 žlice kukuruznog škroba
- 2 dl mlijeka
- 2 žumanjka
- 25 g maslaca
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- prstohvat soli
Priprema:
- Polovici lubenice najprije maknite koštice, zatim izvadite sredinu i stavite u blender. Miješajte dok ne dobijete gustu vodenu smjesu (poput smoothieja).
- U posudi izmiješajte šećer ili prirodni zaslađivač, kukuruzni škrob i sol. Dodajte pola mlijeka i miješajte dok se sastojci ne sjedine.
- Zatim stavite smjesu na vatru i dodajte ostatak mlijeka, lubenicu i žumanjke. Kuhajte na laganoj vatri 15-ak minuta povremeno miješajući, ali pazite da ne zakuha.
- Maknite s vatre i dodajte maslac i ekstrakt vanilije. Prebacite u posudice za puding dok je vruće i prekrijte plastičnom folijom kako se ne bi stvorila kožica.
- Ostavite da se hladi barem sat vremena prije posluživanja. Možete ukrasiti s mrvicama krekera, orašastim plodovima, komadićima lubenice ili svježim voćem.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Deserti
-
DesertiHumus od tamne čokolade20 min12345
-
DesertiLagani puding od mandarine u čaši25 min12345
-
DesertiPuding od kruške i đumbira20 min12345
-
DesertiGranita – talijanski desert od lubenice25 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti