Dulcolax 10 mg čepići

Sve informacije o lijekovima i medicinskim proizvodima isključivo su informativne prirode. Svrha objavljenih informacija nije davanje potpunih informacija o primjeni, doziranju, mjerama opreza, uputama, upozorenjima i mogućim nuspojavama, interakcijama s drugima lijekovima i alergijskim reakcijama.

Napomena
Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svoj liječnika ili ljekarnika.
Opis

Dulcolax 10 mg čepići

Dulcolax čepići su namijenjeni za kratkotrajno liječenje konstipacije (zatvora). Sadrže aktivni sastojak bisakodil (laksativ) koji djeluje na sluznicu crijeva. Time se ubrzava pokretljivost i nakuplja voda u crijevima te pospješuje pražnjenje sadržaja crijeva.

Potiču pravilno kretanje debelog crijeva i tako osiguravaju brzo oslobađanje od zatvora.

Djeluju već unutar 20-40 minuta nakon primjene.

Napomene:

  • Dulcolax čepići ne pomažu pri gubitku tjelesne težine.
  • Kao i ostale laksative, Dulcolax čepiće se u načelu ne smije kontinuirano primjenjivati dulje od pet uzastopnih dana bez utvrđivanja uzroka zatvora. Ako su vam laksativi potrebni svaki dan, ili imate bolove u trbuhu koji ne prestaju, obratite se liječniku.
  • Maksimalna dnevna doza i trajanje liječenja se ne smiju prekoračiti.

Saznajte više: www.dulcolax.com.hr

Doziranje
  • Odrasli i djeca starija od 10 godina: 1 čepić (10 mg) dnevno
  • Preporučuje se početi s najnižom dozom od 5 mg bisakodila koju nije moguće postići ovim lijekom. Najnižu početnu dozu od 5 mg moguće je postići primjenom Dulcolax 5 mg obloženih tableta. Doza se može prilagođavati do maksimalne preporučene doze u svrhu postizanja redovne stolice.
  • Kod pripreme za dijagnostičke postupke, predoperativnog i postoperativnog liječenja uzeti u dozi koju je propisao liječnik.

Što su bezreceptni lijekovi?

Lijekovi koji su dokazano sigurni za uporabu u samoliječenju, dakle za koje ne treba prethodna liječnička preporuka, mogu se u ljekarnama nabaviti bez recepta.

Izdavanje manjeg broja takvih lijekova dozvoljeno je i u drogerijama.

Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku priloženu u ambalaži. Za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.

Sponzorski članci