Što činiti kada se ne možemo nasmijati širokim osmijehom?

Što činiti kada se ne možemo nasmijati širokim osmijehom?

Što činiti kada se ne možemo nasmijati širokim osmijehom?
  • Objavljeno: Nedjelja, 03.02.2019.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Maja Kljaić/Duško Vlaović/Promo

Kategorija: Zanimljivosti

Nasmijati se najširim osmijehom čini se kao najnormalnija stvar na svijetu - ako je nešto smiješno, ako se osjećamo dobro, ako želimo ostaviti dobar prvi, drugi, treći dojam, ako sebi želimo podariti kupku dobrih osjećaja, jedino što trebamo je - nasmijati se! Smijanje je alat kojeg koristimo jer znamo koliko nam dobroga donosi, nama ili drugima.

No, što je s ljudima koji samo mogu sanjati o takvom osmijehu? Što je sa svima onima kojima nedostaje zub na vidljivom mjestu, koji takvo 'smijanje od srca' čini nedostižnim? Nedostatak zuba djeluje na čitav spektar naših svakodnevnih funkcija, a među prvima su naše navike jedenja i pričanja. Ako osobi nedostaje jedan ili više zuba, obje funkcije mogu biti jako oslabljene zbog te činjenice; 'rupa' u ustima (prazno mjesto gdje je nekada bio zub) može utjecati na pomicanje ostalih, zdravih zuba; veće su šanse za pojavu još više bakterija i infekcija.

No, možda najveći utjecaj koji nedostatak zuba nosi za sobom nije vezan uz zdravlje usne šupljine, iako je i taj razlog dovoljan. Nedostatak jednog ili više zuba najsnažnije osjeća upravo osoba koja pati od takvog nedostatka, a nemogućnost smijanja u situacijama kada je osmijeh dobrodošao ima snažan negativan učinak na samopouzdanje.

Zubni implantati vraćaju pacijentu punu funkciju čeljusti i oni su najjednostavniji, najfunkcionalniji i jedino trajno rješenje za nedostatak zuba.

Dr.med.dent. Marko Miličić, specijalist oralne kirurgije i implantologije iz stomatološke poliklinike TIM DENT Miličić zahvaljujući iskustvu ugradnje više od 5000 implantata godišnje, uspješno riješenim najzahtjevnijim slučajevima dentalne implantologije, ubraja se među vodeće hrvatske oralne kirurge, navodi da se pacijenti često susreću s velikim strahom oko ovog tretmana jer nisu upoznati kako ugradnja implantata izgleda, odnosno kakav je proces.

„Potrebno je najprije imati rendgensku snimku zuba, odnosno ortopan. Na temelju snimke određuje se koje su najbolje pozicije za ugradnju implantata. Ako se ispune svi uvjeti, pristupa se ugradnji implantata. Sama ugradnja je vrlo brz postupak koji se radi uz lokalnu anesteziju. Vrijeme oporavka je minimalno. Nakon ugradnje čeka se 3-4 mjeseca kako bi došlo do oseointegracije implantata (sraštanja s kosti), a zatim se na njih stavlja krunica (krunice) ili most“, naglašava dr. Marko Miličić.

Osnovni preduvjet za ugradnju implantata je dobra oralna higijena. Povećano nakupljanje bakterija može dovesti do upale. Takve upale predstavljaju rizik za implantate. Temeljita dnevna oralna higijena, koristeći prikladna pomagala za čišćenje je od velike važnosti. Pored održavanja optimalne oralne higijene, preporuka su najmanje dva posjeta godišnje doktoru dentalne medicine. Uz detaljan pregled implantata, također trebali bi obaviti profesionalno čišćenje zuba.

„I za kraj, nakon svih vaganja razloga, jednom kada je pacijent odlučio ugraditi zubne implantate – osmijeh koji nam uputi nakon što se prvi put pogleda u ogledalo, nema cijene. Tek tada, kada vidimo koliku sreću smo izazvali na njegovom licu, znamo koliko je dobra ova tehnika za kvalitetu života naših pacijenata!“- dodaje dr. Miličić

Slogan 'Vaš osmijeh. Naša strast.' idealno opisuje filozofiju stomatološke poliklinike TIM DENT Miličić. Adresa je Ogrizovićeva 30, Zagreb, a više informacija dostupno je na internetskoj stranici poliklinike www.timdent.hr

Bio-Kult
Bio-Kult, 60 kapsula
115.00kn
145.00kn

Bio-Kult sadrži 14 sojeva kulture živih mikroorganizama te je jedini sa 14 sojeva.

KUPI OVDJE
Ladival Children SPF50
Ladival Children SPF50 + GRATIS Ladival Akut gel
118.30kn
136.80kn

Naručite Ladival Children SPF50 i na poklon ćete dobiti Ladival Akut

KUPI OVDJE
Card image cap
Jednokratne maske za lice troslojne, 50 komada
18.99kn
55.00kn

Jednokratne, troslojne maske za lice.

KUPI OVDJE
Card image cap
Skinage Collagen Elegance 10.000, Yasenka
199.00kn
285.00kn

Hrani kožu iznutra, pomaže boljem tenu, potiče rast kose i jača nokte te uspješno smanjuje bore.

KUPI OVDJE
Card image cap
Termo zdjele Avanza white Small paket
149.00kn
163.99kn

Za velike i male, u Small paketu se nalaze dvije veličine termo zdjela (0,6L,5L).

KUPI OVDJE
Card image cap
Probielle Immune, 30 kapsula
79.00kn

Specijalno osmišljena kombinacija sojeva bakterija, vitamina i minerala s ciljem podizanja imuniteta

KUPI OVDJE
Najčitanije zanimljivosti