Ginkalin

Sve informacije o lijekovima i medicinskim proizvodima isključivo su informativne prirode. Svrha objavljenih informacija nije davanje potpunih informacija o primjeni, doziranju, mjerama opreza, uputama, upozorenjima i mogućim nuspojavama, interakcijama s drugima lijekovima i alergijskim reakcijama.

Napomena
Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svoj liječnika ili ljekarnika.
Opis
Ginkalin

Sastav

Jedna kapsula sadržava 40 mg suhog ekstrakta ginka (Ginkgo biloba) s 24 % ginkoflavonglikozida i 6 % terpenolaktona i 100 mg suhog ekstrakta češnjaka (Allium sativum L.) s 1 % aliina.
Pomoćne tvari: mikrokristalinična celuloza, silicijev dioksid, magnezijev stearat, želatina, titanijev dioksid, E172, E132.

Pakiranje

2 blistera po 15 kapsula u kutiji.

Rok valjanosti

2 godine.

Način čuvanja

Čuvati dobro zatvoreno pri sobnoj temperaturi, na suhom i tamnom mjestu.

Čuvati izvan dohvata djece!

Primjena

Na koji način djeluju Vitalia Ginkalin kapsule?

Poremećaji cirkulacije ili slaba cirkulacija tegobe su koje najčešće narušavaju zdravlje. Očituju se brojnim simptomima kao što su: glavobolja, vrtoglavica, slabo pamćenje i koncentracija, šum u ušima i slab sluh, grčevi, trnci i osjećaj hladnoće u nogama ili rukama. U starijim su godinama te tegobe više izražene, čemu pridonose i aterosklerotične promjene na krvnim žilama, povećana koncentracija masnoća u krvi, a i visoki tlak.
Dokazano je da ekstrakt listova ginka poboljšava protok krvi i opskrbu stanica kisikom, smanjuje mogućnost nastanka ugruška te štiti krvne žile od oštećenja.
Ekstrakt češnjaka priznato je prirodno sredstvo koje čuva stijenke krvnih žila te pridonosi snizivanju koncentracije masnoća u krvi i krvnoga tlaka.
Ginkalin je jedinstvena kombinacija obaju ekstrakata koja pomaže cirkulaciju u mozgu, nogama i rukama, potiče pamćenje i koncentaciju, a djelovanje je potvrđeno osjetnim smanjenjem ili izostankom brojnih simptoma što prate poremećenu i slabu cirkulaciju. Time se poboljšava fizička i psihička vitalnost posebno starijih ljudi.

Komu su namijenjene Vitalia Ginkalin kapsule?

Ginkalin kapsule namijenjene su osobama s poremećenom ili slabom cirkulacijom za prevenciju i smanjenje simptoma.

Doziranje

Kako ispravno koristiti Vitalia Ginkalin kapsule?

Preporučuje se uzimanje jedne kapsule na dan ili prema preporuci liječnika.

Ne preporučuje se djeci do 18 godina, trudnicama i dojiljama.

Što su bezreceptni lijekovi?

Lijekovi koji su dokazano sigurni za uporabu u samoliječenju, dakle za koje ne treba prethodna liječnička preporuka, mogu se u ljekarnama nabaviti bez recepta.

Izdavanje manjeg broja takvih lijekova dozvoljeno je i u drogerijama.

Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku priloženu u ambalaži. Za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.

Sponzorski članci