Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Ginkgo tablete

Sve informacije o lijekovima i medicinskim proizvodima isključivo su informativne prirode. Svrha objavljenih informacija nije davanje potpunih informacija o primjeni, doziranju, mjerama opreza, uputama, upozorenjima i mogućim nuspojavama, interakcijama s drugima lijekovima i alergijskim reakcijama.

Napomena
Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svoj liječnika ili ljekarnika.
Opis
Ginkgo tablete

SASTAV

Što sadržava GINKGO film-tableta?
Jedna filmom obložena tableta sadržava 40 mg standardizirana suhog ekstrakta lista ginkga (Extractum Ginkgo biloba e fol. sicc.) s 24 % ginkgoflavonglikozida, što odgovara 10 mg ginkgoflavonglikozida. Pomoćne tvari: mikrokristalna celuloza, boja E 104, E 132 i E 171.

PAKOVANJE

Kutija s 30, 60 i 90 film-tableta.

FARMAKOTERAPIJSKA SKUPINA

Kako djeluju GINKGO film-tablete?
Djelatna tvar Ginkgo film-tableta je ekstrakt listova kineskog drveta Ginkgo biloba s 24 % ginkgoflavonglikozida i 6 % terpena. GINKGO film-tablete su lijek biljnog podrijetla za sustavnu primjenu koji jedjelotvoran kod poremećaja protoka krvi, osobito u mozgu, rukama i nogama.

NAČIN I MJESTO IZDAVANJA

GINKGO film-tablete izdaju se bez recepta, u ljekarnama.

ROK VALJANOSTI

Otisnut je na pakovanju. GINKGO film-tablete ne smijete primijeniti nakon isteka roka valjanosti!

NAČIN ČUVANJA LIJEKA

Lijek treba čuvati pri temperaturi do 25ºC. Lijek čuvajte izvan dohvata djece!

Primjena

Kada možete primijeniti GINKGO film-tablete?

GINKGO film-tablete možete primijeniti za ublažavanje tegoba kod nedovoljne prokrvljenosti mozga (vrtoglavica, šum u ušima, glavobolja, oslabljeno pamćenje, poremećaj koncentracije, nesanica, neraspoloženje, osjećaj straha).
GINKGO film-tablete pomažu kod loše cirkulacije u rukama i nogama koja se očituje gubitkom osjeta, trncima, grčevima, obamrlošću i osjećajem hladnoće i pečenja.
GINKGO film-tablete namijenjene su i za ublažavanje posljedica nedovoljne cirkulacije u vratnoj kralježnici kao što je oslabljen sluh.
GINKGO film-tablete mogu se primijeniti kod hemoroida i varikoznih vena zbog pozitivnog učinka na elasticitet vena.

Doziranje

DOZIRANJE I NAČIN PRIMJENE

Kako trebate uzimati GINKGO film-tablete?
Uzimajte jednu GINKGO film-tabletu tri puta na dan, nakon jela uz nešto tekućine. Prema potrebi možete povećati dozu do dvije GINKGO film-tablete tri puta na dan.

Koliko dugo možete primjenjivati GINKGO film-tablete?

GINKGO film-tablete možete primjenjivati duže vrijeme, s tim da se u liječenju simptoma oslabljenih moždanih funkcija i u liječenju simptoma loše cirkulacije u rukama i nogama preporučuje uzimanje lijeka najmanje 6–8 tjedana. Ako pri liječenju vrtoglavice i šuma u ušima ne dođe do poboljšanja nakon 6–8 tjedana, obratite se liječniku koji će razmotriti opravdanost daljnje primjene lijeka.

Što trebate učiniti ako ste propustili uzeti GINKGO film-tabletu?
Ako ste propustili uzeti GINKGO film-tabletu, možete nastaviti uzimati lijek uobičajeno, bez promjene u doziranju.

PREDOZIRANJE

Što trebate učiniti ako ste uzeli previše GINKGO film-tableta?
Iako nisu zabilježeni posebni simptomi prekoračenja preporučene doze GINKGO film-tableta, javite se liječniku u slučaju da ste u značajnijoj mjeri prekoračili preporučenu dozu.

Preuzmite uputu u lijeku u PDF formatu.

Što su proizvodi s posebnom namjenom?

Proizvodi s posebnom namjenom su proizvodi ili pripravci koji se primjenjuju na koži ili koji dolaze u dodir sa sluznicom ili drugim dijelovima ljudskog tijela, kao npr. s usnicama, kosom, noktima itd.

Takvi proizvodi imaju točno određenu, specifičnu namjenu i ograničeno vrijeme primjene, vezano uz ublažavanje simptoma određenih zdravstvenih indikacija.

Sponzorski članci