Ginkgo tablete

Sve informacije o lijekovima i medicinskim proizvodima isključivo su informativne prirode. Svrha objavljenih informacija nije davanje potpunih informacija o primjeni, doziranju, mjerama opreza, uputama, upozorenjima i mogućim nuspojavama, interakcijama s drugima lijekovima i alergijskim reakcijama.

Napomena
Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svoj liječnika ili ljekarnika.
Opis
Ginkgo tablete

SASTAV

Što sadržava GINKGO film-tableta?
Jedna filmom obložena tableta sadržava 40 mg standardizirana suhog ekstrakta lista ginkga (Extractum Ginkgo biloba e fol. sicc.) s 24 % ginkgoflavonglikozida, što odgovara 10 mg ginkgoflavonglikozida. Pomoćne tvari: mikrokristalna celuloza, boja E 104, E 132 i E 171.

PAKOVANJE

Kutija s 30, 60 i 90 film-tableta.

FARMAKOTERAPIJSKA SKUPINA

Kako djeluju GINKGO film-tablete?
Djelatna tvar Ginkgo film-tableta je ekstrakt listova kineskog drveta Ginkgo biloba s 24 % ginkgoflavonglikozida i 6 % terpena. GINKGO film-tablete su lijek biljnog podrijetla za sustavnu primjenu koji jedjelotvoran kod poremećaja protoka krvi, osobito u mozgu, rukama i nogama.

NAČIN I MJESTO IZDAVANJA

GINKGO film-tablete izdaju se bez recepta, u ljekarnama.

ROK VALJANOSTI

Otisnut je na pakovanju. GINKGO film-tablete ne smijete primijeniti nakon isteka roka valjanosti!

NAČIN ČUVANJA LIJEKA

Lijek treba čuvati pri temperaturi do 25ºC. Lijek čuvajte izvan dohvata djece!

Primjena

Kada možete primijeniti GINKGO film-tablete?

GINKGO film-tablete možete primijeniti za ublažavanje tegoba kod nedovoljne prokrvljenosti mozga (vrtoglavica, šum u ušima, glavobolja, oslabljeno pamćenje, poremećaj koncentracije, nesanica, neraspoloženje, osjećaj straha).
GINKGO film-tablete pomažu kod loše cirkulacije u rukama i nogama koja se očituje gubitkom osjeta, trncima, grčevima, obamrlošću i osjećajem hladnoće i pečenja.
GINKGO film-tablete namijenjene su i za ublažavanje posljedica nedovoljne cirkulacije u vratnoj kralježnici kao što je oslabljen sluh.
GINKGO film-tablete mogu se primijeniti kod hemoroida i varikoznih vena zbog pozitivnog učinka na elasticitet vena.

Doziranje

DOZIRANJE I NAČIN PRIMJENE

Kako trebate uzimati GINKGO film-tablete?
Uzimajte jednu GINKGO film-tabletu tri puta na dan, nakon jela uz nešto tekućine. Prema potrebi možete povećati dozu do dvije GINKGO film-tablete tri puta na dan.

Koliko dugo možete primjenjivati GINKGO film-tablete?

GINKGO film-tablete možete primjenjivati duže vrijeme, s tim da se u liječenju simptoma oslabljenih moždanih funkcija i u liječenju simptoma loše cirkulacije u rukama i nogama preporučuje uzimanje lijeka najmanje 6–8 tjedana. Ako pri liječenju vrtoglavice i šuma u ušima ne dođe do poboljšanja nakon 6–8 tjedana, obratite se liječniku koji će razmotriti opravdanost daljnje primjene lijeka.

Što trebate učiniti ako ste propustili uzeti GINKGO film-tabletu?
Ako ste propustili uzeti GINKGO film-tabletu, možete nastaviti uzimati lijek uobičajeno, bez promjene u doziranju.

PREDOZIRANJE

Što trebate učiniti ako ste uzeli previše GINKGO film-tableta?
Iako nisu zabilježeni posebni simptomi prekoračenja preporučene doze GINKGO film-tableta, javite se liječniku u slučaju da ste u značajnijoj mjeri prekoračili preporučenu dozu.

Preuzmite uputu u lijeku u PDF formatu.

Što su proizvodi s posebnom namjenom?

Proizvodi s posebnom namjenom su proizvodi ili pripravci koji se primjenjuju na koži ili koji dolaze u dodir sa sluznicom ili drugim dijelovima ljudskog tijela, kao npr. s usnicama, kosom, noktima itd.

Takvi proizvodi imaju točno određenu, specifičnu namjenu i ograničeno vrijeme primjene, vezano uz ublažavanje simptoma određenih zdravstvenih indikacija.

Sponzorski članci