Kako vaša beba raste - 7. tjedan

Kako vaša beba raste - 7. tjedan

Kako vaša beba raste - 7. tjedan
  • Objavljeno: Srijeda, 11.07.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: 7

Pitanja o prenatalnoj skrbi

Idućih nekoliko tjedana je pogodno vrijeme za posjet liječniku. Dobra prenatalna skrb pomaže bebinom zdravom početku.

1. Kako se mogu pripremiti za prvi pregled?

Zapišite sva pitanja tako da možete učinkovito iskoristiti svoje vrijeme i dobiti profesionalni savjet. Spomenite sve što Vas zanima, bez obzira koliko beznačajno zvučalo.

  • Donesite popis svih lijekova (na recept i bezreceptnih), tako da liječnik može procijeniti da li su oni sigurni za Vas.
  • Zapišite prvi dana zadnje mjesečnice. Vaš liječnik će koristiti ovaj datum za procjenu termina porođaja.
  • Uzmite vremena i prođite povijest bolesti svoje i partnerove obitelji. Ako niste sigurni da li je netko u vašoj obitelji imao genetske poremećaje, pitajte svoje roditelje ili druge bliske rođake.

2. Što se događa tijekom pregleda?

Liječnik će Vas pitati kako se osjećate fizički i psihički, da li imate bilo kakve tegobe. Pitanja će ovisiti o tome koliko ste trudni.

Cilj posjeta liječniku je vidjeti kako napreduje trudnoća i saznati informacije koje će Vam pomoći održati svoje i bebino zdravlje. Liječnik će provjeriti Vašu težinu, krvni tlak, uzeti urinokulturu, izmjeriti opseg trbuha, provjeriti položaj bebe, djetetovo srce i druge preglede kako bi prema potrebi mogao pomno pratiti tijek trudnoće.

Na kraju, liječnik će Vam objasniti normalne promjene koje možete očekivati do sljedećeg posjeta i znakove upozorenja na koje trebate obratiti pozornost.

Vitashop