Kolač sa smokvama i bademima

Ukusan i sočan desert!
Vrijeme pripreme: 2 h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 250 g integralnog brašna
- 200 ml bademovog mlijeka
- 100 g smeđeg šećera
- 180 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 30 g sjemenki anisa
- 1 kvasac
- 150 g suhih smokvi
- 50 g badema
- sok od naranče
Priprema
Narežite smokve na četvrtine i prelijte ih sokom od naranče. Pustite da odstoje barem 30 minuta.
Grubo nasjeckajte bademe.
U tavi zagrijte ekstra djevičansko maslinovo ulje, dodajte sjemenke anisa i uklonite s topline. Neka se ulje ohladi na sobnu temperaturu.
Zagrijte pećnicu na 170°C.
Pomiješajte kvasac s brašnom.
U ulje i sjemenke dodajte mlijeko i šećer. Dobro promiješajte. Postupno dodajte brašno i miješajte. Tijesto treba biti jako gusto i ljepljivo.
Tijesto stavite u nauljen i pobrašnjen kalup za pečenje.
Procijedite smokve i lagano ih osušite papirnatim ubrusima. Popite smokve i bademe preko tijesta i pecite 50 minuta na 170°C.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
DesertiKolač od zobenih pahuljica45 min12345
-
DesertiČokoladna bomba5 h12345
-
DesertiBrownies s višnjama50 min12345
-
DesertiKolač od sira i maslaca od kikirikija45 min12345
-
DesertiKolač od limuna i ricotta sira1:15h12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaZapečene punjene paprike s mljevenim mesom i sirom50 min12345
-
Jela od mesaMusaka od patlidžana1:30h12345
-
Deserti
-
DesertiKolač od zobenih pahuljica45 min12345
-
DesertiČokoladna bomba5 h12345
-
Vegetarijanska prehranaDomaći njoki od krumpira30 min12345