Top Terme Topusko

Top Terme Topusko

Adresa: Trg bana J. Jelačića 16

Grad/mjesto: Topusko ,

Radno vrijeme: Hotel: 00 - 24, Bazen: 09:00 - 20:00; pet i sub od 09:00 - 23:00;

Kontakt osoba: Đurđa Kovačević, dipl. ing.

Telefon: 044 88 60 06

Fax: 044 88 64 17

E-mail: info@topterme.hr

Web: http://www.topterme.hr

Lokacija
O nama

Cca 100 km južno od Zagreba, na ugodnih sat i pol vožnje nalazi se Topusko. U prebogatoj povijesti Topuskog, voda je uvijek imala posebno značenje. Tako u 1. stoljeću Rimljani ovdje grade svoje naselje - Ad Fines (Na kraju puta) spoznavši vrijednosti termalnih izvora. Topusko se prvi puta spominje pod imenom Toplica 1192. Kralj Andrija II. Tada gradi gotičku crkvu Blažene Djevice Marije od Pohoda i samostan za cistercite čiji ostaci - portal se mogu vidjeti u parku Opatovina. Važan trag u povijesti ostavili su i za vrijeme Vojne krajine pukovnici Ivan Nestor, Ivan Benko, Josip Jelačić. Oni su bili nositelji ideje izgradnje toplica a Ivan Nestor smatra se ”pravim ocem Topuskog”.

08. i 09. svibnja 1944.g. održano je III. zasjedanje ZAVNOH-a, koje postaje prvi hrvatski sabor na kojem su udareni temelji hrvatske državnosti. Osim spomenutih brojne su druge velike ličnosti prošle kroz Topusko: P. Keglević, A. Mollinary, P. Preradović, J. Runjanin, Hugo Badalić, fra Grgo Martić, H. Bolle, I.B.Mažuranić, Gjalski, V. Nazor, M. Begović, kardinal A. Stepinac, Vladimir Nazor itd.

Hotel Toplica nudi smještaj u 58 1/1 i 88 1/2 soba (tuš/WC, telefon, TV/SAT). Bogatstvo termalne vode, čist zrak i prekrasna priroda daje vašem zdravlju novu priliku a dodatni sadržaji ispunit će vaš dan u Topuskom - uz zatvoreno – otvoreni hotelski bazen kod nas možete naći saunu, sportsku dvoranu, kuglanu, fitness, stolni tenis, bicikle, a ljeti i pet bazena s aqua gunom, tenis terenima, odbojkom na pijesku, mini golfom, boćalištem i restoranom. Svi bazeni punjeni su termalnom vodom koja je vulkanskog podrijetla, temperature na izvoru 68 – 72 C. U bazenima temperatura vode kreće se od 26 – 34 C a voda je pogodna za oporavak lokomotornog, nervnog i mišićnog sustava.

Mi imamo vodu, vi imate odmor! Dobrodošli u Top – Terme Topusko!

Usluge

Ručna i podvodna masaža,
anticelulitna masaža,
tretmani za tijelo čokoladom, medom i gingerom,
tretmani lica (voćne i kolagenske maske, čišćenje lica),
pedikure i manikure,
aromaterapija

Biciklističke i staze za šetnju

Gljivarenje i kestenjarenje

Sportski sadržaji – dvorana, stolni tenis, tri tenis terena, odbojka na pijesku, mini golf, teretana, kuglana, bicikli

Terapije – liječnički pregled i elektroterapije

Manifestacije – Nova godina, Valentinovo, Martinje, Maskenbal, Dani meda, Ljeto u Topuskom (otvoreni bazeni)

Animacija – karaoke party na bazenu, plesne večeri, turniri u malom nogometu, stolnom tenisu, tenisu

Gastronomska ponuda - autohtona kuhinja (cicvara, domaći sir i vrhnje, prežgana juha), cistercitska kuhinja (cisterciti – redovnici koji su vodili samostan i opatiju – sir sa začinskim travama, juha od leće, pastrva oboložena tijestom i punjena gljivama i češnjakom), kuhinja bana Jelačića (novodvorska juha, regimentski gulaš, Jelačićeva krepka rolada), kuhinja na bazi meda i cvjetnog praha (preći ragu s rižom od cvjetnog praha, svinjski kotlet s koricom od meda i lješnjaka, zelene mahune u špek mantilu).

Mi imamo vodu, vi imate odmor! Dobrodošli u Top – Terme Topusko!

Galerija
Kontakt

Unesite ispravan zbroj dvaju znamenama u prazno polje.

+ =

Pretraživanje adresara

Još iz kategorije

Sponzorski članci