Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Top Terme Topusko

Top Terme Topusko

Adresa: Trg bana J. Jelačića 16

Grad/mjesto: Topusko,

Radno vrijeme: Hotel: 00 - 24, Bazen: 09:00 - 20:00; pet i sub od 09:00 - 23:00;

Voditelj: Đurđa Kovačević, dipl. ing.

Telefon: 044 88 60 06

Fax: 044 88 64 17

E-mail: info@topterme.hr

Web: http://www.topterme.hr

Lokacija
Trg bana J. Jelačića 16, Topusko Top Terme Topusko
O nama

Cca 100 km južno od Zagreba, na ugodnih sat i pol vožnje nalazi se Topusko. U prebogatoj povijesti Topuskog, voda je uvijek imala posebno značenje. Tako u 1. stoljeću Rimljani ovdje grade svoje naselje - Ad Fines (Na kraju puta) spoznavši vrijednosti termalnih izvora. Topusko se prvi puta spominje pod imenom Toplica 1192. Kralj Andrija II. Tada gradi gotičku crkvu Blažene Djevice Marije od Pohoda i samostan za cistercite čiji ostaci - portal se mogu vidjeti u parku Opatovina. Važan trag u povijesti ostavili su i za vrijeme Vojne krajine pukovnici Ivan Nestor, Ivan Benko, Josip Jelačić. Oni su bili nositelji ideje izgradnje toplica a Ivan Nestor smatra se ”pravim ocem Topuskog”.

08. i 09. svibnja 1944.g. održano je III. zasjedanje ZAVNOH-a, koje postaje prvi hrvatski sabor na kojem su udareni temelji hrvatske državnosti. Osim spomenutih brojne su druge velike ličnosti prošle kroz Topusko: P. Keglević, A. Mollinary, P. Preradović, J. Runjanin, Hugo Badalić, fra Grgo Martić, H. Bolle, I.B.Mažuranić, Gjalski, V. Nazor, M. Begović, kardinal A. Stepinac, Vladimir Nazor itd.

Hotel Toplica nudi smještaj u 58 1/1 i 88 1/2 soba (tuš/WC, telefon, TV/SAT). Bogatstvo termalne vode, čist zrak i prekrasna priroda daje vašem zdravlju novu priliku a dodatni sadržaji ispunit će vaš dan u Topuskom - uz zatvoreno – otvoreni hotelski bazen kod nas možete naći saunu, sportsku dvoranu, kuglanu, fitness, stolni tenis, bicikle, a ljeti i pet bazena s aqua gunom, tenis terenima, odbojkom na pijesku, mini golfom, boćalištem i restoranom. Svi bazeni punjeni su termalnom vodom koja je vulkanskog podrijetla, temperature na izvoru 68 – 72 C. U bazenima temperatura vode kreće se od 26 – 34 C a voda je pogodna za oporavak lokomotornog, nervnog i mišićnog sustava.

Mi imamo vodu, vi imate odmor! Dobrodošli u Top – Terme Topusko!

Usluge

Ručna i podvodna masaža,
anticelulitna masaža,
tretmani za tijelo čokoladom, medom i gingerom,
tretmani lica (voćne i kolagenske maske, čišćenje lica),
pedikure i manikure,
aromaterapija

Biciklističke i staze za šetnju

Gljivarenje i kestenjarenje

Sportski sadržaji – dvorana, stolni tenis, tri tenis terena, odbojka na pijesku, mini golf, teretana, kuglana, bicikli

Terapije – liječnički pregled i elektroterapije

Manifestacije – Nova godina, Valentinovo, Martinje, Maskenbal, Dani meda, Ljeto u Topuskom (otvoreni bazeni)

Animacija – karaoke party na bazenu, plesne večeri, turniri u malom nogometu, stolnom tenisu, tenisu

Gastronomska ponuda - autohtona kuhinja (cicvara, domaći sir i vrhnje, prežgana juha), cistercitska kuhinja (cisterciti – redovnici koji su vodili samostan i opatiju – sir sa začinskim travama, juha od leće, pastrva oboložena tijestom i punjena gljivama i češnjakom), kuhinja bana Jelačića (novodvorska juha, regimentski gulaš, Jelačićeva krepka rolada), kuhinja na bazi meda i cvjetnog praha (preći ragu s rižom od cvjetnog praha, svinjski kotlet s koricom od meda i lješnjaka, zelene mahune u špek mantilu).

Mi imamo vodu, vi imate odmor! Dobrodošli u Top – Terme Topusko!

Galerija
Kontakt

Unesite ispravan zbroj dvaju znamenama u prazno polje.

+ =

Pretraživanje adresara

Još iz kategorije

Sponzorski članci