Božićni kolačići
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 50g maslaca
- 60g smeđeg šećera
- 2 žlice meda
- 1 jaje
- 265g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 1 žličica đumbira u prahu
- 1 žličica cimeta
- prstohvat klinčića u prahu
- prstohvat muškatnog oraščića u prahu
- 1 bjelanjak
- 230 g šećera u prahu
Priprema
Maslac, šećer i med zagrijte na niskoj temperaturi. Miješajte 3 do 5 minuta dok se maslac i šećer ne otope. Pustite da odstoji 10 minuta.
Dodajte jaje u smjesu maslaca i dobro promiješajte. Dodajte brašno, prašak za pecivo, đumbir, cimet, klinčić i muškatni oraščić. Dobro izmiješajte. Na lagano pobrašnjenoj površini mijesite tijesto dok ne postane glatko. Pokrijte plastičnom folijom. Stavite u hladnjak na 1 sat.
Zagrijte pećnicu na 180 ° C. Lim za pečenje prekrijte papirom za pečenje. Podijelite tijesto na dva dijela. Izvaljajte 1 dio na lagano pobrašnjenoj površini dok ne bude 5mm debljine. Koristite kalupe raznih oblika kako bi izrezali kolačiće. Pecite 5 do 7 minuta ili dok kolačići ne dobiju zlatnu boju. Ponovite s preostalim tijestom.
Pjenasto umutite bjelanjak. Umiješajte šećer u prahu i miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Kremom ukrasite kolačiće.
Vezani recepti
-
-
DesertiBožićne čokoladne kuglice s rižom35 min12345
-
DesertiKeksi s cimetom35 min12345
-
DesertiKeksi sa čokoladom i kikiriki maslacem59 min12345
-
DesertiSnježni kolačići45 min12345
-
DesertiKeksi s bijelom čokoladom i brusnicama30 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti