Čokoladna torta s lješnjacima

- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
-
Biskvit
- 100g brašna
- 30g šećera
- 15g kakaa
- prstohvat soli
- 50g omekšanog maslaca
- 1 žumanjak
-
Nadjev
- 75g oljuštenih prženih lješnjaka
- 85g šećera
- 150ml tučenog vrhnja
- 200g sitno nasjeckane mliječne čokolade
-
Krema
- 65ml tučnog vrhnja
- 1 žlica niskomasnog mlijeka
- 80g sitno nasjeckane tamne čokolade
Priprema
Biskvit
Brašno, šećer, sol i kakao pomiješajte i dodajte maslac. Zatim dodajte žumanjak i sve zajedno izmiksajte. Zamotajte tijesto u plastičnu foliju i ostavite u hladnjaku 1 sat.
Prethodno zagrijte pećnicu na 180°C. Izvaljajte tijesto na lagano pobrašnjenoj površini na 3mm debljine. Stavite u pobrašnjeni lim za pečenje i pecite 15 minuta.
Punjenje
Šećer pomiješajte s 30ml vode i kuhajte na srednje jakoj vatri dok se šećer otapa. Karamelu ostavite da se ohladi 8 do 10 minuta i umiješajte lješnjake. U blenderu izmiješajte smjesu. Zagrijte vrhnje, dodajte čokoladu i miješajte dok se ne otopi. Dok je još toplo dodajte smjesu u s lješnjacima. Prelijte preko biskvita i ostavite da odstoji u frižideru 90 minuta.
Krema
Pomiješajte vrhnje i mlijeko i kuhajte na srednje jakoj vatri. Dodajte tamnu čokoladu i miješajte dok se ne otopi. Prelijte preko ohlađene torte i vratite u frižider na sat vremena.

Vezani recepti
-
-
DesertiČokoladna bomba5 h12345
-
DesertiBrownies s višnjama50 min12345
-
DesertiBajadera15 min12345
-
DesertiŠvedski čokoladni kolač45 min12345
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
Popularni recepti
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345
-
DesertiTiramisu s limunom45 min12345