Čokoladna torta s lješnjacima
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
-
Biskvit
- 100g brašna
- 30g šećera
- 15g kakaa
- prstohvat soli
- 50g omekšanog maslaca
- 1 žumanjak
-
Nadjev
- 75g oljuštenih prženih lješnjaka
- 85g šećera
- 150ml tučenog vrhnja
- 200g sitno nasjeckane mliječne čokolade
-
Krema
- 65ml tučnog vrhnja
- 1 žlica niskomasnog mlijeka
- 80g sitno nasjeckane tamne čokolade
Priprema
Biskvit
Brašno, šećer, sol i kakao pomiješajte i dodajte maslac. Zatim dodajte žumanjak i sve zajedno izmiksajte. Zamotajte tijesto u plastičnu foliju i ostavite u hladnjaku 1 sat.
Prethodno zagrijte pećnicu na 180°C. Izvaljajte tijesto na lagano pobrašnjenoj površini na 3mm debljine. Stavite u pobrašnjeni lim za pečenje i pecite 15 minuta.
Punjenje
Šećer pomiješajte s 30ml vode i kuhajte na srednje jakoj vatri dok se šećer otapa. Karamelu ostavite da se ohladi 8 do 10 minuta i umiješajte lješnjake. U blenderu izmiješajte smjesu. Zagrijte vrhnje, dodajte čokoladu i miješajte dok se ne otopi. Dok je još toplo dodajte smjesu u s lješnjacima. Prelijte preko biskvita i ostavite da odstoji u frižideru 90 minuta.
Krema
Pomiješajte vrhnje i mlijeko i kuhajte na srednje jakoj vatri. Dodajte tamnu čokoladu i miješajte dok se ne otopi. Prelijte preko ohlađene torte i vratite u frižider na sat vremena.
Vezani recepti
-
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
DesertiKolač od banane, oraha i čokolade1:20h12345
-
DesertiŠvedski čokoladni kolač45 min12345
-
DesertiČokoladne chia kocke35 min12345
-
DesertiČokoladni brownie kolač50 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti