Kinder pingui

- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
-
Biskvit
- 6 jaja
- 80 g šećera
- 6 žlica tople vode
- 80 g glatkog brašna
- 1 prašak za pecivo
- 20 g kakaa
-
Krema
- 1 l mlijeka
- 100 g gustina
- 30 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 250 g maslaca
- 250 g šećera u prahu
-
Glazura
- 250 g čokolade
- 150 g maslaca
Priprema
Jaja i šećer miksajte 2 do 3 minute. Dodajte brašno, kakao i prašak za pecivo. Sve izmiješajte mikserom. Dodajte toplu vodu i opet izmiksajte.
Tijesto izlijte u dva lima za pečenje veličine 30×40 cm. Pecite u zagrijanoj pećnici 10 minuta na 180°C.
U 150 ml hladnog mlijeka umiješajte šećer, vanilin šećer i gustin. Ostatak mlijeka zagrijte. Kad mlijeko prokuha, dodajte smjesu s gustinom i kuhajte 2 do 3 minute uz stalno miješanje. Kremu ohladite, a za to vrijeme izmiksajte maslac i šećer u prahu. Dodajte smjesu u kremu.
Za glazuru, otopite maslac i dodajte čokoladu. Kuhajte na laganoj vatri uz konstantno miješanje.
Na jedan biskvit stavite pola kreme i na to stavite pola glazure. Stavite ostatak kreme, biskvit i prelijte preostalom glazurom.

Vezani recepti
-
-
DesertiČokoladna bomba5 h12345
-
DesertiBrownies s višnjama50 min12345
-
DesertiBajadera15 min12345
-
DesertiŠvedski čokoladni kolač45 min12345
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
Popularni recepti
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345
-
DesertiTiramisu s limunom45 min12345