Kolač od badema i ružmarina

Bademi su jako dobar izvor vitamina E.
Vrijeme pripreme: 40 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 140g maslaca
- 2 do 4 grančice ružmarina
- 1 jaje
- 2 žutanjka
- 1 šalica smeđeg šećera
- 1/2 žličice cimeta
- 1/2 žličice soli
- 1/2 šalice maslaca od badema
- 1 šalica brašna
- 1/2 žličice praška za pecivo
- 3/4 šalice nasjeckanih badema
Priprema
Zagrijte pećnicu na 180°C. Na lim za pečenje stavite papir za pečenje.
Pomiješajte maslac i ružmarin i kuhajte dok maslac ne poprimi zlatno smeđu boju, 7 do 10 minuta. Ostavite sa strane i pustite da se hladi oko 20 minuta.
Kada se maslac ohladi, izvadite ružmarin i maslac stavite u veliku zdjelu zajedno s jajima, smeđim šećerom cimetom, solju i maslacem od badema. Sve dobro promiješajte.
U drugoj zdjeli pomiješajte brašno i prašak za pecivo. Smjesu s brašnom dodajte u smjesu od maslaca i dobro promiješajte. Dodajte bademe, promiješajte i tijesto stavite na lim za pečenje. Na vrh poslažite malo ružmarina i pecite 25 minuta. Prije rezanja i posluživanja pustite da se potpuno ohladi.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
DesertiKolač od šljiva i badema1:20h12345
-
DesertiKolač od naranče i ružine vode2:40h12345
-
DesertiKolač od jagoda i badema3 h12345
-
DesertiLedene kocke s čokoladom i bademom1:20h12345
-
DesertiZdravi kolač od mrkve i badema45 min12345
Popularni recepti
-
Kruh i pecivaBruschette s rajčicom i ricottom25 min12345
-
Vegetarijanska prehranaDinstani poriluk sa krumpirom30 min12345
-
Prilozi
-
Kruh i pecivaČokoladni kruh s bananom i jagodama1:20h12345
-
Vegetarijanska prehranaTijesto za pizzu od batata (bez glutena)45 min12345
-
Jela od mesaVarivo od graška s junetinom i krumpirom1:30h12345