Kolač od badema i ružmarina
Bademi su jako dobar izvor vitamina E.
Vrijeme pripreme: 40 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 140g maslaca
- 2 do 4 grančice ružmarina
- 1 jaje
- 2 žutanjka
- 1 šalica smeđeg šećera
- 1/2 žličice cimeta
- 1/2 žličice soli
- 1/2 šalice maslaca od badema
- 1 šalica brašna
- 1/2 žličice praška za pecivo
- 3/4 šalice nasjeckanih badema
Priprema
Zagrijte pećnicu na 180°C. Na lim za pečenje stavite papir za pečenje.
Pomiješajte maslac i ružmarin i kuhajte dok maslac ne poprimi zlatno smeđu boju, 7 do 10 minuta. Ostavite sa strane i pustite da se hladi oko 20 minuta.
Kada se maslac ohladi, izvadite ružmarin i maslac stavite u veliku zdjelu zajedno s jajima, smeđim šećerom cimetom, solju i maslacem od badema. Sve dobro promiješajte.
U drugoj zdjeli pomiješajte brašno i prašak za pecivo. Smjesu s brašnom dodajte u smjesu od maslaca i dobro promiješajte. Dodajte bademe, promiješajte i tijesto stavite na lim za pečenje. Na vrh poslažite malo ružmarina i pecite 25 minuta. Prije rezanja i posluživanja pustite da se potpuno ohladi.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
DesertiKolač od šljiva i badema1:20h12345
-
DesertiKolač od naranče i ružine vode2:40h12345
-
DesertiKolač od jagoda i badema50 min12345
-
DesertiLedene kocke s čokoladom i bademom1:20h12345
-
DesertiZdravi kolač od mrkve i badema45 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti