Škampi na buzaru za idealno ljeto

Škampi na buzaru za idealno ljeto

Škampi na buzaru za idealno ljeto
  • Objavljeno: Utorak, 18.06.2019.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ljeto je teško zamisliti bez omiljenog jela - škampi na buzaru. Popularno ljetno jelo zapravo je veoma jednostavno za napraviti, a u njemu će uživati svi vaši gosti.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 40 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 1 kg škampa
  • 120 ml maslinovog ulja
  • 3-6 režnja češnjaka
  • 2 veće glavice crvenog luka
  • 1 manja vezica svježeg peršina
  • 200 ml bijelog vina po izboru
  • 1 žlica dalmatinskih začina (ružmarina i majčine dušine)
  • Sol i papar
  • 100 ml pasirane rajčice
  • 200 ml vode (ako je potrebno i više)
  • 2 žlice krušnih mrvica

Priprema:

  1. Nasjeckajte luk, prepržite na maslinovom ulju. Dodajte nasjeckani češnjak, pasiranu rajčicu, vodu ružmarin i majčinu dušicu, te uz miješane prokuhajte.
  2. Dodajte očistene škampe. Podlijte vinom, poparite i posolite.
  3. Pirjajte oko 20 minuta, svaki malo pomiješajte.
  4. Pred kraj ako želite možete dodati krušne mrvice kako bi umak dodatno zgusnuli.
  5. Poslužite škampe uz prilog po izboru.
Preuzmite CentarZdravlja vodič

Ojačajte imunitet i spriječite prehladu i gripu!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti