Salata od tjestenine, puretine i tikvica

Salata od tjestenine, puretine i tikvica

Salata od tjestenine, puretine i tikvica
  • Objavljeno: Utorak, 22.07.2025.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Za brzi i uravnoteženi ručak – isprobajte ovu salatu od tjestenine, puretine i sezonskog povrća.
Izvor slike: Canva
Vrijeme pripreme: 25 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Salata od tjestenine, puretine i tikvica s rajčicom pravo je rješenje kada želite ukusan, hranjiv i brz obrok. Ova salata kombinira sočnu puretinu, svježe tikvice i rajčice te omiljenu tjesteninu, stvarajući šarenu i uravnoteženu zdjelu puna okusa i nutrijenata. Bilo da je pripremate za lagani ručak, večeru ili kao jelo za ponijeti na posao, ova salata s tjesteninom, puretinom i tikvicama će vas zasititi i osvježiti, a priprema je jednostavna i brza.


TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Sastojci

  • 250 g tjestenine (penne, fusilli ili po izboru)

  • 300 g purećih prsa

  • 1 srednja tikvica

  • 2 rajčice (ili 10 cherry rajčica)

  • 1 manji crveni luk

  • 2 žlice maslinovog ulja

  • Sol i papar po ukusu

  • Svježi peršin ili bosiljak za dekoraciju

Nutritivne vrijednosti

Nutritivne vrijednosti odnose se na 1 porciju (približno 350 g):

  • Energija: 370 kcal

  • Proteini: 29 g

  • Masti: 7 g

  • Ugljikohidrati: 48 g

  • Vlakna: 4 g

  • Prirodni šećeri: 5 g

Ova salata je bogata proteinima iz puretine, dok tjestenina i povrće osiguravaju dovoljno energije i vlakana za dugotrajan osjećaj sitosti.


Priprema

  1. Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju, ocijedite i isperite pod mlazom hladne vode.

  2. Pureća prsa narežite na trakice ili kockice, začinite solju i paprom pa kratko prepecite na žlici maslinovog ulja dok ne dobiju zlatnu boju.

  3. Tikvicu operite i narežite na kockice, a rajčicu na manje komade. Luk nasjeckajte na tanke ploške.

  4. Na drugoj žlici maslinovog ulja kratko prepržite tikvicu (2-3 minute, da ostane hrskava).

  5. U velikoj zdjeli pomiješajte ohlađenu tjesteninu, puretinu, tikvicu, rajčicu i luk.

  6. Dodajte preostalo maslinovo ulje, po potrebi još začinite i lagano promiješajte.

  7. Salatu ukrasite svježim peršinom ili bosiljkom.

Dodatni savjeti

  • Za još više okusa, dodajte nekoliko kapi limunovog soka ili balzamičnog octa.

  • Umjesto puretine, možete koristiti piletinu ili tofu za vegetarijansku verziju.

  • Salata je izvrsna i hladna, pa je idealna za pripremu unaprijed i ponijeti na posao ili izlet.

  • Po želji dodajte masline, kukuruz ili naribani sir.

Vezani sadržaj:

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti