Tjestenina sa šampinjonima, češnjakom i graškom

Tjestenina sa šampinjonima, češnjakom i graškom

Tjestenina sa šampinjonima, češnjakom i graškom
  • Objavljeno: Srijeda, 08.06.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Brza i aromatična tjestenina sa šampinjonima, češnjakom i graškom savršen je obrok za svaki dan
Izvor slike: Canva
Vrijeme pripreme: 40 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Tjestenina sa šampinjonima, češnjakom i graškom kombinira bogate okuse gljiva i aromatičnog češnjaka sa svježinom i blagom slatkoćom graška. Ovaj recept je ne samo ukusan, nego i hranjiv, jer grašak pruža dobar izvor tiamina i mangana, dok šampinjoni doprinose vlaknima i proteinima. Brza priprema i dostupni sastojci čine ovo jelo idealnim za one koji žele zdrav i ukusan obrok bez puno truda.

Sastojci

  • 220 g tjestenine

  • 3 češnja češnjaka, nasjeckana

  • 1 šalica graška (svježeg ili smrznutog)

  • 1 šalica nasjeckanih šampinjona

  • 3 žlice naribanog parmezana

  • 2 žlice maslaca

  • 2 žlice maslinovog ulja

  • Sol i svježe mljeveni crni papar po ukusu

Nutritivne vrijednosti

Nutritivne vrijednosti odnose se na 1 porciju (približno 350 g):

  • Energija: 480 kcal

  • Proteini: 18 g

  • Masti: 15 g

  • Ugljikohidrati: 65 g

  • Vlakna: 7 g

  • Prirodni šećeri: 5 g


Priprema:

  1. Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju, ocijedite i ostavite sa strane.

  2. U tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte nasjeckani češnjak i dinstajte oko 30 sekundi dok ne zamiriše.

  3. Dodajte nasjeckane šampinjone i grašak, začinite solju i paprom, te dinstajte oko 10 minuta dok povrće ne omekša.

  4. Umiješajte ocijeđenu tjesteninu u tavu s povrćem i dobro promiješajte.

  5. Pospite naribanim parmezanom i odmah poslužite.

Prijedlog za serviranje:

Poslužite tjesteninu toplu, uz svježu zelenu salatu ili blago pečene cherry rajčice. Ovo jelo odlično pristaje uz lagano bijelo vino ili osvježavajući napitak po želji.

Dodatni savjeti:

  • Za dodatnu aromu, prije dodavanja šampinjona dodajte prstohvat suhog timijana ili peršina.

  • Umjesto maslaca, možete koristiti samo maslinovo ulje za laganiju verziju.

  • Dodajte malo limunove korice za svježinu i naglašavanje okusa.

  • Ako volite kremastije umake, dodajte žlicu mascarponea ili vrhnja za kuhanje.

Vezani sadržaj:

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti