Ukusni i jednostavni – domaći rezanci

Priprema rezanaca nikada nije bila jednostavnija! Sve sastojke već imate kod kuće, stoga ne morate brinuti da će vam nečega ,,zafaliti''.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 10 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
-
1 kg glatkog brašna (ili pirovog, za zdraviju opciju)
-
4 jaja
-
obilan prstohvat soli
- voda
Priprema domaćih rezanaca
- Pomiješajte brašno s jajima i solju. Postupno ulijevajte vodu dok ne dobijete čvrsto tijesto koje se neće lijepiti za vaše ruke.
- Mijesite ga dok ne postane u potpunosti glatko.
- Na pobrašnjenoj površini razvaljajte tijesto na oko 3 mm debljine. Izrežite ga na pravokutnike širine oko 3 prsta te ih zatim ponovno izrežite na uže trakice.
- Skuhajte rezance u posoljenoj vrućoj vodi oko tri minute i poslužite uz varivo od ribe, mesni gulaš ili drugo jelo po želji.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Jela od tjestenineSalata od tjestenine i povrća uz roštilj20 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina s kobasicama i vrhnjem30 min12345
-
Jela od tjestenineSalata od tjestenine, puretine i tikvica25 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina s tikvicama i slaninom45 min12345
-
Jela od tjestenineSalata od tjestenine i feta sira na grčki način10 min12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345
-
DesertiTiramisu s limunom45 min12345
-
Internacionalna jela
-
Jela od mesaZapečene punjene paprike s mljevenim mesom i sirom50 min12345