Zapečena tjestenina s tikvicama

Zapečena tjestenina s tikvicama, zanimljiva kombinacija kao ideja za ručak ili večeru.
Vrijeme pripreme: 50 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Energetska vrijednost: 614 kcal / 2.568,98 kJ
Sastojci
- 400 g tjestenine
- 2 tikvice narezane na trake
- 100g dan starog bijelog kruha
- 1 žlica maslinovog ulja
- 425g carbonara umaka
Priprema
- Prethodno zagrijati pećnicu na 200°C. Kuhati tjesteninu u velikom loncu dok ne bude al dente. Dodajte tikvice u posljednjih 30 sekundi kuhanja. Ocijedite.
- U međuvremenu, stavite kruh u zdjelu i isjeckajte ga. Dodajte ulje, sol i papar.
- Napravite carbonara umak. Dodajte tjesteninu, soli i papra i miješajte.
- Prebacite smjesu u posudu za pečenje. Na vrh dodajte kruh. Pecite u pećnici 25 minuta. Poslužite.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Jela od tjestenineSalata od tjestenine, puretine i tikvica25 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina s tikvicama i slaninom45 min12345
-
Jela od tjestenine
-
Jela od tjestenineTjestenina s piletinom i tikvicama50 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina s tikvicama i bademima35 min12345
Popularni recepti
-
DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345