Zapečena tjestenina s tikvicama

Zapečena tjestenina s tikvicama, zanimljiva kombinacija kao ideja za ručak ili večeru.
Vrijeme pripreme: 50 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Energetska vrijednost: 614 kcal / 2.568,98 kJ
Sastojci
- 400 g tjestenine
- 2 tikvice narezane na trake
- 100g dan starog bijelog kruha
- 1 žlica maslinovog ulja
- 425g carbonara umaka
Priprema
- Prethodno zagrijati pećnicu na 200°C. Kuhati tjesteninu u velikom loncu dok ne bude al dente. Dodajte tikvice u posljednjih 30 sekundi kuhanja. Ocijedite.
- U međuvremenu, stavite kruh u zdjelu i isjeckajte ga. Dodajte ulje, sol i papar.
- Napravite carbonara umak. Dodajte tjesteninu, soli i papra i miješajte.
- Prebacite smjesu u posudu za pečenje. Na vrh dodajte kruh. Pecite u pećnici 25 minuta. Poslužite.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Jela od tjestenineSalata od tjestenine, puretine i tikvica25 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina s tikvicama i slaninom45 min12345
-
Jela od tjestenine
-
Jela od tjestenineTjestenina s piletinom i tikvicama50 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina s tikvicama i bademima35 min12345
Popularni recepti
-
DesertiKolač od čokolade s malinama1:15h12345
-
Jela od mesaSloženac od njoka, sira i špinata50 min12345
-
DesertiKolač od sira i maslaca od kikirikija45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaPunjeni zapečeni krumpiri1:10h12345
-
Jela od mesaKelj varivo s piletinom i ružmarinom1 h12345
-
DesertiKolač od limuna i ricotta sira1:15h12345