Misionarski seks: 7 vrućih savjeta i 7 novih poza

Misionarski seks: 7 vrućih savjeta i 7 novih poza

Misionarski seks: 7 vrućih savjeta i 7 novih poza
  • Objavljeno: Subota, 19.11.2022.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Seks i veze

Misionarski položaj često se smatra najdosadnijim, a neki ga čak opisuju kao pozu karakterističnu za takozvani vanilija seks. Oni koji vole eksperimentirati znaju da postoji niz izazovnijih položaja, ali to nije razlog da misionarski seks ne bude dio vašeg redovnog repertoara.

Misionarskim seksom smatra se svaki seks kod kojeg su partneri za vrijeme penetracije okrenuti jedno prema drugom. Mnogi će kao njegovu glavni prednost izdvojiti kontakt očima, što često osigurava jači intenzitet i osjećaj bliskosti s partnerom ili partnericom.

Što napraviti za uzbudljiviji misionarski seks?

Položaj koji je jednostavan, kao što je slučaj s misionarskim, odličan je temelj na kojem se može graditi. Sasvim je u redu ako volite klasiku, ali dobro je znati da uz sitne prilagodbe možete postići puno više užitka.

1. Ne podcjenjujte važnost erotske igre

Umjesto da na predigru gledate kao na nešto što prethodi seksu, radije o njoj razmišljajte kao o ravnopravnom dijelu erotske igre. Nemojte umanjivati važnost postepenog rasta napetosti jer je on iznimno važan da se dovedete do idealnog raspoloženja za ono što tek dolazi. Zajedno radite na rastu napetosti i uzbuđenja - zagrijte se laganom penetracijom prstima ili pokušajte s oralnim seksom kao idealnim prijelaznim korakom prije snošaja.

2. Posvetite dovoljno pažnje bradavicama

Grudi i bradavice dvije su važne erogene zone pa odvojite vrijeme za njih. Masirajte ih, sisajte ili lagano uštipnite tijekom seksa. Ako ne želite koristiti ruke, smjestite se ispod partnera tako da ostvarujete kontakt prsa o prsa. Vaši usklađeni pokreti će izazvati stimulaciju bradavica, a nekima bi to čak moglo biti dovoljno za orgazam.

3. Ne zaboravite ni ostale erogene zone

Neke manje očite zone su vaše uši i vrat. Zamolite partnera da vas lagano dodiruje po stražnjoj strani vrata i potiljku, a vi njemu stavite jezik u uho nakon što ste mu zubima nježno povukli ušnu resicu. Naravno, ono u čemu biste vi mogli uživati, ne znači nužno da će se svidjeti i vašem partneru pa je važno da takvim stvarima otvoreno razgovarate.

4. Uskladite svoj ritam

Seks nije utrka pa umjesto da žurite prema orgazmu - usporite. Usredotočite se na svoje disanje i pokušajte ga uskladiti s partnerovim. To će doprinijeti osjećaju sjedinjenosti i osigurati dodatnu razinu intimnosti. Možete isprobati i trik posuđen iz tantričkog seksa: izdahnuti u partnerova usta dok on udiše. Ne samo da je ovo jako uzbudljivo, nego će dublji udisaji i izdisaji utjecati na povećanje protoka krvi i cirkulaciju u području zdjelice i tako doprinijeti zadovoljstvu.

5. Igrajte se kutovima

Jedna od prednosti misionarskog položaja je to da omogućuje promjenu intenziteta već samom promjenom kutova vaših tijela. Na primjer, ako želite dublju penetraciju, stavite jastuk ispod donjeg dijela leđa kako biste malo podignuli zdjelicu. To će prisiliti vašeg partnera da se spusti pod drugačijim kutom i tako uđe dublje u vas.

6. Ubacite u igru vibrator

Vibrator možete koristiti i prije penetracije, na bradavicama, vratu, leđima i bilo kojem drugom dijelu tijela na kojem osjećate ugodu Ili, kada je partner iznad vas i u vama, može se osloniti na koljena, a vibratorom stimulirati vaš klitoris. Za dodatnu stimulaciju, opcija je i da se na penis stavi vibrirajući prsten.

7. Pružite povratnu informaciju

Ovo vrijedi za bilo koji položaj u seksu, a posebno za misionarski jer ne želite da vaš partner pomisli da vam je seks dosadan. Glasno izrazite svoje zadovoljstvo, recite partneru ako uživate i slobodno ispuštajte zadovoljne zvukove. To će seksualno iskustvo učiniti intenzivnijim, a djelovat će poticajno na vašeg partnera. Naravno, i vi trebate zatražiti povratne informacije. Kratka pitanja možete postavljati i tijekom seksa, tiho i nježno ili kao uzbudljiv dirty talk, ovisno o tome u čemu više uživate i što smatrate prirodnijim u tim trenucima.

Sedam novih poza za ljubitelje misionarskog seksa

Kod klasičnog misionarskog položaja za vrijeme penetracije partnerica leži na leđima, a partner je iznad nje, no misionarskim seksom se smatraju i ove zanimljive poze koje se isplati isprobati.

1. X-faktor

Ovaj položaj donosi zanimljiv zaokret, u doslovnom smislu. Započnite tako da vaš partner uđe u vas u klasičnom misionarskom položaju, a zatim neka klizne prsima i nogama u stranu tako da mu zdjelica ostane na istom mjestu, ali da vaša tijela tvore oblik slova X. Ovaj jedinstveni kut otvara dodatne mogućnosti da partnera jednostavnije dodirujete po stražnjici, leđima ili, sa stražnje strane, po genitalijama.

2. Balerina

Stajanje definitivno može začiniti misionarski. Ako se odvažite na vertikalu, oslonite se na jednu nogu, a drugu omotajte oko partnerovog struka dok ulazi u vas. Ovaj položaj omogućuje bliskost i kontakt očima, ali nedvojbeno je novo iskustvo. Ovisno o vašoj fleksibilnosti, možete dodatno podignuti nogu kako biste omogućili dublju penetraciju.

3. Obrnuta žlica

Ako ste više za horizontalnu opciju, ovo je poza za vas. Obrnuta žlica je u osnovi klasičan misionarski položaj, dakle partneri su okrenuti jedno prema drugom, ali partnerica nije ispod partnera, nego oboje leže na boku.

4. Kauboj/jahač

Ovaj položaj osigurava dodatno trenje, a to znači pojačanu stimulaciju. Da biste ga izveli, neka partner uđe u vas dok ležite na leđima sa skupljenim nogama, a zatim neka sjedne uspravno na vas.

5. Školjka

Za ovaj položaj trebate ležati na leđima i podignuti noge, u idealnom slučaju tako da su vam gležnjevi kod glave, ali budući da to zahtijeva puno fleksibilnosti, bit će dovoljno i da samo privučete koljena na grudi. Sada, s tako podignutom zdjelicom, uzmite vibrator i njime stimulirajte klitoris dok partner ulazi u vas.

6. Spork

Dok ležite na leđima, podignite desnu nogu kako bi vaš partner mogao postaviti svoje tijelo između vaših nogu i ući u vas. Položaj vaših tijela podsjeća na žlicu sa zupcima, zato se ova poza naziva Spork, prema kombinaciji riječi na engleskom: 'spoon' (žlica) i 'fork' (vilica).

7. Tehnika koitalnog poravnanja

Iako zapravo nije riječ o pozi, vrijedi spomenuti koitalno poravnanje, kao tehniku koja osigurava dodatnu stimulaciju klitorisa u misionarskom položaju i tako pomaže ženama da dosegnu vrhunac za vrijeme penetracije. Da biste je izveli, namjestite se u klasičan misionarski položaj, ali neka se partner postavi malo više (“prema gore”) nego inače. Zatim, umjesto da penetrira pokretima unutra i van, neka se lagano njiše dok je u vama. To će izazvati trenje između korijena penisa i klitorisa, a time i više zadovoljstva. Kod koitalnog poravnanja pokreti su sporiji i penetracija nije duboka kao inače pa je ova tehnika odlična i za muškarce koji imaju tendenciju svršiti prebrzo, a žele da snošaj traje duže.

Vezani sadržaj:

Vitashop

Najnovije

Najčitanije