Zapečena tjestenina s rajčicom i špinatom

Zapečena tjestenina s rajčicom i špinatom

Zapečena tjestenina s rajčicom i špinatom
  • Objavljeno: Četvrtak, 21.03.2019.
  • Broj pregleda: 315
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ako vam je klasična tjestenina pomalo dosadila predlažemo da isprobate ovaj recept za ukusnu zapečenu tjesteninu
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 30 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 500 g tjestenine 
  • 3 žlice maslinovog ulja 
  • 6 režnjeva češnjaka 
  • žlica usitnjene chili paprike 
  • 500 g pasirane rajčice
  • 60 ml kiselog vrhnja 
  • 450 g svježeg špinata 
  • pola žlice sušenog bosiljka 
  • papar 
  • sol 
  • 220 g ricotta sira 
  • 50 g ribanog tvrdog sira 
  • 50 g ribane mozzarelle 

Priprema:

  1. U tavi na srednjoj vatri zagrijte maslinovo ulje, te pirjajte češnjak dok ne dobije laganu boju. Zatim dodajte chilli papriku i pirjajte uz miješanje još dvije minute.
  2. Češnjak i chili izvadite iz tave tako da ulje ostane u tavi.
  3. U tavu s uljem zatim dodajte pasiranu rajčicu i vrhnje, te pirjajte nekoliko minuta konstantno miješajući. Nakon toga dodajte špinat i bosiljak, te pirjajte dok špinat ne uvene.
  4. Dodajte sol i papar po ukusu, promiješajte i maknite s vatre.
  5. U vatrostalnu posudu stavite kuhanu tjesteninu i dodajte pripremljeni umak, ricottu i mozzarellu. Sve dobro promiješajte, a na vrh stavite ribani tvrdi sir.
  6. Pecite u pećnici 10-15 minuta, odnosno dok sir ne porumeni.
  7. Poslužite toplo.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti