Pečena prosena kaša
Probajte ovu ukusnu kašu od prosa i miješanog povrća
Vrijeme pripreme: 1 h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 100 g prosa
- povrtna kocka
- 500 grama miješanog povrća
- 100 grama maslaca
- muškantni oraščić
- 2 jaja
- vlasac
- listići bosiljka
Priprema:
Proso skuhajte u 2,5 dl vode kojoj ste dodali povrtnu kocku. Očistite 500 grama miješanog povrća (cvjetača, brokula, mlade tikvice, mrkva) i narežite na primjereno velike komade. Popržite ih na maslacu, prelijte s malo vode, dodajte kocku za juhu i pirjajte da povrće ostane još čvrsto. U nauljenu tepsiju složite povrće, a u ohlađenu prosenu kašu zamiješajte muškatni oraščić, žumanjke i čvrst snijeg od dva bjelanjka te pospite po povrću. Lagano promiješajte i pospite žlicom nasjeckanog vlasca i listićima bosiljka. Pecite u pećnici pri temperaturi od 200 stupnjeva približno 25 minuta. Poslužite kao prilog ili samostalno jelo.
Izvor:
celijakija-istra.hr
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela bez glutena
-
Jela bez glutenaČokoladni kolač bez brašna1 h12345
-
Jela bez glutenaBezglutenski kruh2:15h12345
-
Jela bez glutenaMiješana bezglutenska pizza40 min12345
-
Jela bez glutenaBezglutenski kruh s rajčicama1:20h12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti