Juha od kurkume i bundeve

Juha od kurkume i bundeve

Juha od kurkume i bundeve
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 13.09.2021.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Bundeva je prava jesenska namirnica, a u kombinaciji sa zdravom kurkumom daje izvrstan, istočnjački okus ovom jednostavnom i omiljenom jelu.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 35 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 1kg oguljene i otkoštičene bundeve
  • 15 g naribanog korijena kurkume
  • 250 g nasjeckanog luka
  • 40 ml kokosovog ulja
  • 3 nasjeckana češnja češnjaka
  • 20 g naribanog korijena đumbira
  • 1l povrtnog temeljca
  • sok od 1 limete
  • prstohvat soli

Priprema

  1. U velikoj tavi zagrijte kokosovo ulje. Dodajte češnjak, kurkumu i đumbir i kuhajte nekoliko minuta.
  2. Dodajte nasjeckanu bundevu i temeljac, pustite da proključa, zatim smanjite vatru, poklopite i kuhajte 20-ak minuta.
  3. Uklonite s vatre i dobro izmiješajte štapnim mikserom. Vratite u lonac, posolite i pustite da proključa.
  4. Poslužite toplo ili hladno, a po želji dodajte sjemenke bundeve po vrhu.

Jeste li znali?

Bundeva sadrži puno vlakana, a malo kalorija, zbog čega je izvrsna za probavu i preporučuje se svima koji žele smršaviti. Kurkuma je odličan izvor vitamina B6, željeza i kalija, a koristi za jačanje imuniteta.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti