Mekani kruščići od jaja i sira
Svijetli i pahuljasti kruščići podsjećaju na mekane i vedre oblake. Budući da ne sadrže brašno posebno su popularni među onima koji paze na smanjeni unos ugljikohidrata.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 30 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Energetska vrijednost: 60 kcal / 251,04 kJ
Sastojci
- 4 jaja
- 50 g krem sira
- ¼ žličice praška za pecivo
- ½ žličice sjemenki crnog kima
- sol
- papar
Priprema
Zagrijte pećnicu na 150°C i obložite 2 lima za pečenje papirom za pečenje.
Mikserom istucite bjelanjke u čvrsti snijeg.
U drugoj posudi pomiješajte žumanjak, krem sir i prašak za pecivo. Polako umiješajte bjelanjke, dodajte kim i začinite solju i paprom.
Smjesu podijelite na limove za pečenje u 8 dijelova i pecite 20 minuta ili dok kruščići ne porumene.
Vezani sadržaj:
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Kruh i pecivaKruščić Svete Lucije sa šafranom55 min12345
-
Kruh i pecivaPeciva sa sezamom45 min12345
-
Kruh i pecivaKruščići3 h12345
-
Kruh i pecivaTopla peciva sa sezamom4 h12345
-
Kruh i pecivaPeciva s brusnicama1:30h12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti