Brioši sa cimetom

Brioši sa cimetom

Brioši sa cimetom
  • Objavljeno: Utorak, 27.11.2012.
  • Broj pregleda: 4.314
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Topla peciva kao stvorena za doručak.
Vrijeme pripreme: 2 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 2 žličice suhog kvasca
  • 60ml toplog mlijeka
  • 55g šećera
  • 300g oštrog brašna
  • 2 žličice cimeta u prahu
  • 1/4 žličice soli
  • 3 jaja
  • 125g omekšanog maslaca izrezanog na kockice
  • 1 jaje
  • 2 žlice šećera
  • maslac i pekmez za posluživanje

Priprema

Pomiješajte kvasac, mlijeko i šećer. Ostavite da odstoji 5 minuta.

Pomiješajte brašno, cimet i sol. Dodajte smjesu s kvascem i jaja. Dobro izmiješajte i dodajte maslac. Mijesite tijesto dok ne bude dobro razrađeno. Pokrijte ga s plastičnom folijom i ostavite da odstoji 1 sat ili dok se tijesto ne udvostruči.

Zagrijte pećnicu na 200°C. Od tijesta oblikujte loptice. Loptice stavite na nauljen lim za pečenje i ostavite da odstoj 30 minuta.

Svako pecivo namažite jajetom i pospite šećerom. Pecite ih 15 minuta ili dok ne poprime zlatno smeđu boju. Poslužite toplo s maslacem i džemom.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Doručak - recepti za savršen početaka dana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti